Събрание на Светия Синод на Украинската православна църкваИзточник: Orthodoxeurope.org

Светият Синод на Украинската православна църква (Московска патриаршия) се е събрал на 14 юли под председателството на своя предстоятел, митрополит Владимир Киевски и на цяла Украйна, който наскоро празнува четиридесетгодишнината от епископското си ръкоположение в присъствието на представители на Православните църкви.

Светият Синод е открил в Киев грузинска православна енория по молба на грузинския патриарх и католикос Илия ІІ. Той е избрал и двама викарни епископи за епархиите в Одеса и Черновци. Синодът е предложил да приеме петима семинаристи от Сръбската православна църква на обучение в Киевската богословска академия.

Светият Синод е приел текста на послание до президента на Украйна по повод проекта за изучаване на християнска етика в украинските училища. Друго послание по същия въпрос е било отправено към православното епископство, свещенство и верния народ в страната.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...