Денят на предателствотоМоже да харесате още...

14 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Не знам защо през Страстната седмица се поместват такива глупости. Предателство? На кого и спрямо кого? На Европа спрямо Сърбия? Защо се забравя как Югославия подготви собствения си провал, като прогони сърбите от Косово по време на комунизма, разреши тоталната му албанизация и накрая се обърна на 180о, като проведе геноцид над албанците, което те никога няма да простят? Албанският национализъм не е религиозен, а политически. Има ли такова понятие като „християнски Балкани“, когато регионът е мултиетнически и мултирелигиозен? Какво религиозно има в уродливо-шовинистичното сръбско „правосавлие“? Трябва ли е ние да се вайкаме, че светът е загинал, когато в 1918 г. сме загубили престолнината на св. Климент – Македония?

 2. portos каза:

  ЦИТАТ:
  „Защо се забравя как Югославия подготви собствения си провал, като прогони сърбите от Косово по време на комунизма, разреши тоталната му албанизация и накрая се обърна на 180о, като проведе геноцид над албанците, което те никога няма да простят?“

  Моля да ме извините доц. арх. Стефанов, но аз съм чул, че в масовите гробове са открити доста повече цивилни сърби, жертва на албански сепаратизъм, отколкото албанци-терористи, застреляни от сръбската полиция и военни.

  Не се ли обяви и Емир Костурица срещу разпарчетосването на Югославия преди време? При все, че той е толерантен човек. Или вашата толерантност всъщност е релативизъм, който никаква сметка не държи за разум и справедливост?!

 3. justice каза:

  Прочетете книгата НОВИЯ РЕД с автор Никола Николов и ще Ви се светнат много неща в мозъка и получите светлина по въпроса! Иначе, ще се петлявите като пиле в кълчища.
  Нищо лично към никой!

 4. p_stefanos каза:

  Световен заговор срещу християнството безспорно съществува, но той не е от днес и от вчера, а откакто има християни: „Ако Мен гониха, и вас ще гонят“. Тоз заговор успява дотолкова, доколкото ние допускаме принципите на този свят да бъдат наши принципи. Християните завладяха света, когато воюваха срещу него с Христовото всеоръжие. Днес ние се опитваме да се противопоставяме на света с неговите средства. Закономерно е да търпим поражения.
  Аз се познавах добре с Н. Николов през последните години на живота му. Неговата теория и аргументи са верни, но непълни. Той нямаше много понятие от християнството и затова всичко обяснява с икономически принципи.

 5. Дон Кихот каза:

  Драги о. Стефане,

  Тук ти стъпи на чурук дъска. Фантазиите на Николов на тема „световен заговор“ не са и не може да са верни, защото са антисемитски и фашистки. Прав си в това, че нямат нищо с християнството. Най-отговорно (и неслучайно) го заявявам на Велики четвъртък вечерта.

 6. justice каза:

  Това, че Дон Кихот и p_stefanos МАНИПУЛИРАТ обществото, това няма никакво съмнение, бих обаче препоръчал на читателите да прочетат (Исая 28:29, Откровение 13:14) ; (ИСАЯ 44; Данаил 8:23-25; 11:37)
  „светът, ще бъде подложен на масова хипноза, силна заблуда, която ще накара хората да вярват в ЛЪЖАТА“ и т.н!
  Тези господа нито са чели произведенията на Николов, нито имат намерение въобще да ги прочетат. Тяхната МИСИЯ е друга и лесно разгадаема. Затова съм тук в сайта, за да РАЗОБЛИЧАВАМ подобни манипулации които вредят на целостта на Българската държава и нейните НАЦИОНАЛНИ интереси.
  Ако ги попитате кое точно не е вярно от книгите, кое противоречи на обективната реалност, кой въпрос по коя тема и на коя страница от даденото произведение, те ще мълчат като риби защото няма какво да кажат. Важното е обаче да се ползва Гьобелсовия принцип, което и това правят тези господа.
  Сатаните са вече на Земята и както знаете наскоро у нас ТЕ искат вече официална регистрация. Точно подобен тип ЯНИЧАРСКО поведение работи в посоката на реализация на това зловещо начинание. Ето защо призовавам всички читатели, богослови, миряни, духовни лица и прочие да дадат отпор на подобни опити на МАНИПУЛАЦИЯ и нечестиво поведение водещо единствено до нарушаване в бъдещ план целостта на ОТЕЧЕСТВОТО!
  Както вече писах тези книги всеки читател, богослов и прочие трябва да са му под възглавницата и препрочита, ако държи на своя Народ и държава.

 7. Дон Кихот каза:

  Вие Христос разпънахте, та какво остана за нас.

 8. Danine каза:

  Кои книги трябва да са ни под възглавницата, че не можах да разбера?
  Освен това като се е започнало с цитатите от Светото писание, май там някъде се казва, че с както съдите, така ще бъдете съдени. Християнски принцип е да се опитваме да разбираме другите, а не да ги съдим, щото Съдия вече има.

 9. justice каза:

  Danine първо прочети произведенията на академик НИКОЛА НИКОЛОВ, ще Ви се изяснят много неща и тогава се произнасяйте. Той е световно известен, най актуален, канен и четен, книгите преведени в много страни и специално заведени под номер в библиотеката на конгреса на САЩ! Преподавател в Сидней Австралияи т.н. Всички други автори преписват неговите произведения от: „Световната конспирация“ I и II част, „Новия ред“, „Светът под микроскоп“, „Маската на величията“ и „Тайните протоколи“ . В тях се анализират въпросите и теорията за ЮДЕЙСТВОТО, масонството и сатаната. ТЕЗИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗУЧАВАНИ В БОГОСЛОВСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ.
  Вече писах Богослов, който не е прочел и осмислил тези произведения, не е никакъв богослов. Нека добре се запомни това.
  Млада госпожице на стр.15 от „Световната конспирация“ II част, прочетете евликолепния анализ за САТАНИЗМА и ще получите божие просветление и малко по вече знание за лошотиите у нас и по света.
  Нищо лично. Бъдете жива и здрава и друг път по подготвена!
  Ваш приятел!

 10. justice каза:

  Уважаеми „alankoolu“,
  трудно се воюва с истината и особенно когато човек я прегърнал като свое веруую и я носи на гърба си както ХРИСТОС носи кръста към хълма на Голгота. То кръста и ИСТИНАТА са едно и също нещо. Христос понесе плюенето, ругатните от тълпата, болките от хвърлените камъни и мъките от забитите гвоздеи за да бъде по късно възнесен до небесата от същата тази тълпа.Да воюваш днес срещу ЯНИЧАРИ нароили се безбройно как и напъплили навсякъде включително и този сайт, това е без всякакво съмнение. И за Вас както на Danine препоръчвам стр.15 – ПРОЧЕТЕТЕ и ако сте НАЦИОНАЛНО отгворен българин и обичащ ОТЕЧЕСТВОТО се полага ТУК публично да ми се извините.
  Нищо лично. Бъдете жив и здрав!

 11. Дон Кихот каза:

  – Йешуа, чуваш ли, бе?
  – Чувам, братко Юда.
  – Каква я мислехме, каква става тя? Нали царство щяхме да градим? Затуй ли се влачехме три години след тебе из прахоляка?
  – Друго царство имах предвид, Юда.
  – Не знам какво си имал предвид, мой човек, но трябва да ми се извиниш. Ти ми загуби времето. Можех митар да стана, парички да натрупам, а ти… А? Пълен провал си!
  – Един преди тебе ми предложи да му се поклоня, а той щял да ми даде целия свят. Отказах, Юда, но не съжалявам. Идвам от Бога и при Бога отивам.
  – Щом си толкоз на Бога авер, защо не вдигнем въстание, да изколим римляните, па накрая да ме назначиш управител на някоя по-доходна област. Яж, пий и не кашляй!
  – Върви си по пътя, Юда. „Иде князът на този свят и в Мене той няма нищо“ (Йоан 14:30).

 12. emonh каза:

  Какво сте го заяли като кисела краставичка този Юда. Все едно че всеки от нас не крие един Юда в себе си. получава се нещо като притчата за фарисея и митаря „благодаря ти Господи че несъм като него“ но всъщност ние сме по-големи предатели и от самия Юда. Както е казано „не съдете за да не бъдете съдени“. Пък Юда го оставете. Него има кой да го съди.

 13. Georgi каза:

  Това което, става в косово е ужасно. Разрушават се храмове, убиват се и се гонят наши братя и отци, Братя славяни и то единоверни.Лошото, е че и преди това не е било по хубаво. Избивали са цивилно население поголовно, и не може да става въпрос за малки цифри, днес се споменава (в.Труд) Сребърница 8000 жертви масово глане. Правеха се показни екзекуций. Спомням си как като ученик чух по радиото: накарали учениците да се троят на двора и после разтреляли учители пред очите им. Пази Боже.
  А тези работи за конспираций заговори и т.н. Са малко луда работа. Наистина може и така да е. Но стига тази параноя. Господ ни е призвал за победа. Дайте сега да се плашим от някакви жалки слуги (на злото).И да зацикляме. Бог е велик.
  Да дойди Господи Исусе.

 14. Georgi каза: