Терорът – политика на безсилиетоМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. Mariela каза:

  В последно време започнаха да зачестяват атентатите срещу християнската вяра .Москва…Египет…липсва толерантност между православни и исляма.Исляма е миролюбива религия но някой хора имат полза да не се тълкува така…

 2. Глутео Масальорис каза:

  България е изключително красива, винаги ще помня красотата и спокойствието в природата. Обаче, прави ми впечатление, че трите основни власти в държавата полезно практически и де факто не работят. Имитирате и мълчите…
  Тероризмът е проблем, с който не може никой да се справи, поради простата причина, че е изключително добре изобретен и контролиран.
  Ако трябва да се промени конституцията на една държава, нека да не става с тероризъм!
  Бог Иисус Христос да пази България вашата Родина

 3. о. Павел каза:

  Врачка обра вдовица с черна магия
  http://www.monitor.bg/article?id=278187

 4. петър илиев каза:

  Войната не е между християни и мюсюмани,ние сме жертви на атеистите,на поклонниците на златният телец а тези нямат етнос религия дори идеология.Трябва да се противопоставяме на всякакъв подобен род спекулации и да не се поддаваме на провокации.А за мюсюлманите и те чакат съдният ден,който убива за себе си убива не за Бог.А иначе както е казал поета:С враг врагувам мяра според мяра с благ благувам вяра зарад вяра.С хора които казват ,че са чеда на Аврам няма как да не седнем на една маса и да поговорим !

 5. Nane i Vute каза:

  Pepi,
  нещо не си разбрал(а), ислама-означава „подчинявам се“, „намирам се под власта на“( казват официално , че на Бога) .
  С тези хора , ако имаме нещо общо, то това е дявола, а не Бога. Същия дявол и при нас мърси и тях ги води.
  Не се подвеждай, че вярваме в един и същи Бог.
  Събора в Константинопол 1180 година, който е бил нарчен “ Събор за бога на Мохамед“ , категорично е отхвърлил тази вяра, като нямаща нищо общо с вярата в Истинския Бог, Бога на Авраам, Исаак и Яков.

 6. о. Павел каза:

  Марка за вещица –
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-02-01&article=356052

 7. Андрей Романов каза:

  Религиозният фанатизъм винаги е грозен. Ако на ислямския фанатизъм противоставим православния фанатизъм, нищо освен жестоки страсти и взаимоунищожение няма да произлезе от това.

  Всички сме деца на един Отец – и православни, и мюсюлмани, и будисти. Един ден ще бъдем питани защо не сме могли да живеем заедно.

  Повече за уахабизма вж. в статията ми:

  http://www.pravoslavie.bg/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%95%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82:-%D0%9F%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC

 8. Mariela каза:

  Защо съществува тази омраза между християни и мюсюлмани.Усеща се много добре в Средния и Близкия изток,враждебни и подозрителни са към православните.

 9. Иван Николов каза:

  [quote name=“mimosa66″]В последно време започнаха да зачестяват атентатите срещу християнската вяра .Москва…Египет…липсва толерантност между православни и исляма.Исляма е миролюбива религия но някой хора имат полза да не се тълкува така…[/quote]
  Мимоза, Ислямът е всичко друго, но НЕ и „миролюбива религия“. Прощавай, но прочела ли си и една сура от Корана, преди да вадиш такива „велики“ заключения??! От създаването си до сега ислямът буквално се разпространява само ЧРЕЗ ВОЙНА и завладяване и поробване на „неверници“. Убиването на последните пък си е „истинско добро дело“ и „задължение“ на всеки „правоверен“! Иска се голям майсторлък от един имам за да извърти тълкуването на някой текст от Корана така, че да звучи „миролюбиво“. Не казвам, че няма опити, но да изкараш явната омраза – любов, не е лесно! Единствения миролюбив клон на исляма е Ахмадията и то е защото приемат и Новия Завет за тяхно свещено писание, но са незначителни по брой и влияние.