Апостоле???Може да харесате още...

11 Отговори

 1. Станиславов каза:

  Уважаема [b]Илиана[/b], истината е, че както Левски, така и останалите революционери-масони бяха натрапени след 1944 г. на бездуховния български народ, като „апостоли“, „герои“ и едва ли не „спасители“!
  Какво да кажем например за Ботев, който е нарекъл Православните християни – „скотове“! Или пък за Левски, който е захвърлили монашеското си расо, препасал кама и револвер, и тръгнал да се бори за „чиста и свята република“?! Не е ли по-добре да замълчим?
  Публична тайна е, че всички революционери са членували в тайните масонски общества и дефакто са били марионетки на т. нар. „велики западни сили“, които „сили“ виждаме до къде ни докараха! Проверете сама за себе си дали въпросните революционери-масони са се почитали преди 1944 г., когато България е била Православна монархия!
  Не мога да осъждам когото и да било, но Бог да ни пази от такива „апостоли“ и „национални герои“. Амин!

 2. Цветомир Андреев каза:

  Не знам дали сте го написали с ирония (от посместена част от статията), но отбелязването на годишнината по въпросния описан начин е в точно съответствие с духа на делото на „апостола“ на „свободата“ и неговите другари…

  http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=792:-xv-xxi-3-&catid=46:2010-02-23-19-42-02&Itemid=77

  Ако пък сайта / автора му ви идват крайни и даже не искате да го отворите, може да прочетете прим. Устава на БРЦК и Програма – има ги примерно тук:
  http://brck-nov.tripod.com/new_page_4.htm

  Там ще видите как се създава тайно дружество с тайни началници и тайна полиция (която да изпълнява мокрите поръчки на посветените в тайната – НЗ – чл. 2, 3 4).

  Средствата са познати:
  [quote]позволява се всяко средство: пропаганда, печат, оръжие, огън, смърт и пр.[/quote]

  Както и „враговете“ – всички други (дори и борещи се за освобождението) извън неговата тайна организация (убиват се)
  в това число влиза даже и „партии за … конституционна система“

 3. Цветомир Андреев каза:

  [quote]
  § 3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система „демократска република“ и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна система, то и таквизи ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.

  § 4. Ако някой не признае Централния революционарен български комитет и поиска да се опита по своя глава да подигне бунт, то за пръв път ще му се каже, но ако и то не помогне, ще се накаже със смърт.
  [/quote]
  [quote]
  … Формата на бъдещото българско управление ще бъде неопределена до онова време, дорде българското освобождение не стане дело свършено.
  2. За да бъде изпълнена тая цел, позволява се всяко средство: пропаганда, печат, оръжие, огън, смърт и пр.
  [/quote]
  и мн. др ,,,,

 4. Андрей Романов каза:

  Станиславов и Мирко, освобождението не се достига със зилотски опявания и с добродетелните нрави на стара мома. Казано е: „Свободата не ще екзарх, иска Караджата“. Погледнете освободителните борби на православни гърци и сърби и ще видите, че същите луди глави са стояли начело на народните движения и там. Нещастието на България не е в това, че тя притежава такива хора, а в това, че те са сравнително малко. Нашият народ е прекалено търпелив и овчедушен и това ще го погуби някой ден.

 5. Станиславов каза:

  Уважаеми [b]Андрей[/b], ако искате да сте масон – отидете в масонска ложа; ако искате да сте аморален – отидете на гей парад; ако искате да сте икуменист – бъдете си член на „ССЦ“! А нас – Православните християни оставете на мира!
  И моля Ви, не ни натрапвайте безродници и майкопродавци за „национални герои“ и „освободители“! Видяхме, че на протестите бездуховният български народ развява именно техните „икони“, вместо истинските свети икони на Господ Иисус Христос и на Неговата Пречиста Майка! Чисто и просто другарите комуняги си свършиха „добре“ работата през последните 69 години!!!

 6. Райкова каза:

  То не са масони, не са чудеса, Левски и Ботев едва ли са чували за тях. Лесно е след 135 години да се говори. Сега има свобода на словото, тогава не е имало. А Левски никога не се е имал за светец. Е, обикалял България няколко години(не е имало автобуси и автомобили тогава), да организира комитети, за да се освободят българите сами и не си е правел илюзии, съзнавал е, че един може да загине. И така и стана, та сега го хули всеки.

 7. Андрей Романов каза:

  [quote name=“Станиславов“]Уважаеми [b]Андрей[/b], ако искате да сте масон – отидете в масонска ложа; ако искате да сте аморален – отидете на гей парад; ако искате да сте икуменист – бъдете си член на „ССЦ“! А нас – Православните християни оставете на мира!
  И моля Ви, не ни натрапвайте безродници и майкопродавци за „национални герои“ и „освободители“! Видяхме, че на протестите бездуховният български народ развява именно техните „икони“, вместо истинските свети икони на Господ Иисус Христос и на Неговата Пречиста Майка! Чисто и просто другарите комуняги си свършиха „добре“ работата през последните 69 години!!![/quote]
  Взимайте си хапчетата по-редовно, Станиславов. Аз не натрапвам никому нищо. Ако не искате да ги смятате за герои, не ги смятайте. Насила хубост не става, както се казва.

 8. Станиславов каза:

  Андрей, благодаря за съвета с хапчетата! Аз не признавам революционерите-масони за „национални герои“, а още по-малко за светци“, поради простата причина, че светата Православна Църква не ги признава за такива! А ако комунистите и Вашата институция „БПЦ“ ги признават, то това е отделен въпрос и аз нямам нищо общо с това.
  Поздрави!

 9. Цветомир Андреев каза:

  Станиславов, може би сте се объркали – БПЦ никога не е признавала Левски или Ботев за светци. Единствено разколниците правиха такава „канонизация“.

 10. Цветомир Андреев каза:

  За каква „борба за свобода“ говорите? И сега можете да псувате държава, Църква, всичко свято за хората, да парадирате със содомията.

  Нека си спестим полемиките… В крайна сметка утре на Ал. Невски вие избирате дали да сте пред храма – в литията и на молебена за мира на народа ни, или отзад до Парламента – да скачате „за свобода“.

 11. Ignatov каза:

  Интересното е че такива малоумници като мирко и Станиславов излизат с типичните лумпенски „антикомунистически“ лозунги, а не си дават сметка че именно чрез своето плюене по всяка една патриотична кауза стават съратници на глобалния интернационализъм с когото хората (не само в БГ) биват облъчвани непрестанно. „Европейско семейство“, „Евроатлантическо семейство“…. На глобалистите националните държави им пречат. И всеки който волно или неволно руши националата държава става техен съратник и помощник за идването на Антихриста, който ще оглави една голяма наднационална държава.

  Така че, именно вие, господа „антикомунисти“, вие национални предатели, именно вие сте комунисти и интернационалисти! (какъв комунизъм…. няма такова нещо, има корпоратократия, която се зароди още преди 1989г в Соц лагера, или по точно когато Руси през 50те години започна да продава петрол, именно тези хора инициираха „падането“ на СССР и соц блока)