Присмехулниците – новата секта в БългарияМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Киро каза:

  „Скандалите сривали доверието в църквата на българският народ!!!“-ни се повтаря ежедневно от българските „медии“-да, същите тези, заради които по състояние на „свобода на словото” във всички световни класации заемаме „престижното” около 100-но място,в компанията на такива стълбове на демокрацията и свободното слово-Буркина Фосо,Джубути ,Либерия и т.н,но както и да е.Но друг ми е въпроса-кой народ имат в предвид-тези които се криехме като мишки и не смеехме да влезем в църква, да не би някой да донесе на партийният секретар,или другите, които докладваха, без никой да иска това от тях, кои влиза в нея, нека да си го изясним най после, кого имат точно в предвид… ,пиша го вече за стотен път…Така че, Господа, медии и техни подгласници, първо вижте гредите в собствените си очи,тогава вадете сламките/които несъмнено ги има, и то много…/ от очите на другите!!!

 2. Колев каза:

  Отче Поликарпе, като пред Бога всички сме едно, да вземат така малко владиците ни да слезнат от престолите си и да свалят митрите си и да ни поведат към спасение, както направил царят на Ниневия след прoповедта и изобличението на Йона. Проблема не е в компроматите, а в нереданието на владиците ни.

 3. пръв грешник каза:

  [quote name=“Колев“]Отче Поликарпе, като пред Бога всички сме едно, да вземат така малко владиците ни да слезнат от престолите си и да свалят митрите си и да ни поведат към спасение, както направил царят на Ниневия след прoповедта и изобличението на Йона. Проблема не е в компроматите, а в нереданието на владиците ни.[/quote]
  Накрая братко ще кажеш и на Бога „Я слез отгоре, че да ни поведеш“. Преди владиците са енорийските свещеници, всеки има и Билия, Христови заповеди, ама никой ги не чете. По лесно е други да са виновни, а владиката да е в образа на надзирател, който с тояга налага грешниците и ги отлъчва от църквата. Докато човек е жив има шанс за покаяние, независимо какво е сторил.

 4. Васил Ви каза:

  Дълбоки, отрезвяващи и огнени слова на един истински човек и духовник, които дано ни напомнят къде сме и накъде отиваме…И накъде сме избрали да отидем…? Как сме се самоопределили и заради Кого?!!
  Трябва да замълчим, когато истината говори така и то от устата на един всеотдаен и смел духовник…На Божия служител.

 5. трезвен каза:

  Отче лесно можем да се съгласим с твоите мисли. Но виж; Ной не прегрешава спрямо другиго, а спрямо себе си и спрямо Бог. Такива падения са чисто човешки. Има ги в църквата, ще ги има и в бъдеще, защото всички сме хора и наша работа е да грешим и да търсим покаяние.

  Ала в нашата църква има хора, които целенасочено са придобили нашивки, предали са много души на страдание, лицемерно носят Ролекси и карат скъпи коли, докато народа тъне в глад. Става дума за доносниците от ДС, особенно тия които са със висок сан. Те не само не търсят покаяние, напротив- упорито живеят в своята лъжа. Такива хора с делото си и мислите си няма как да служат на Бог, повечето буквално пият на една маса с престъпници, мутри и олигарси. От такива сладки трапези, нас трябва най-много да ни е страх, защото на тях яде и пия лукавия.

  Такова престъпление на най-високо ниво разклаща цялата ни църква, пропъжда овцете. Това са прегрешеняита които я охлабват. А не дребните прегрешения- както казах, те са нещо човешко.

 6. Галин каза:

  …. излагали били Църквата с излагането на чужди немощи?
  Немощ е монах да си помисля за секс, да си развява достойнството пред камерата е грях за низвергване,
  Немощ е да се въртят далавери с църковната каса, грях за низвергване е купуването на епископство.
  Май отдавна сте чел, отец Поликарпе Библията, а каноните – още по отдавна?
  Какво очаквата да е отношението на обществеността към такива-да крещим „достоен“ ли?
  Срамота е че ведимо се идентифицирате с подобни прояви, защитавайки ги.
  Вие духовниците сте тези, които опозоряват Църквата, вие и никой друг…

 7. МАРИЯ ФОТАКИЕВА каза:

  Отче, в коментара си казвате,че синовете имали ДОВЕРИЕ в Ной.Ние,християните от Варна имаме доверие на енорийските си свещеници.НЕ ОДОБРЯВАМ компроматите,ноотговорността при избора е голям и не случайно при ръкополагане се произнася:“ДОСТОЕН“!Колкото си по-нависоко,толкова повече те виждат.А нищо не става без Божие допущение.Бог дава на всеки път за покаяние и спасение!Дано го извървим с крепка вяра и живот в Христа!!!

 8. човек от нaродa каза:

  Отврaт! Жaлък опит дa се измие кaлтa от „висшия“ клир. Нимa одобрявaте подпбни прояви, който не сaмо сa срещу морaлa, но и в пълен рaзрез с природaтa, определенa от богa. Хорaтa нямa и дa ходят в хрaмовете, имaйки предвит че пред тях зтои човек с подобни изврaтени нaклонности.