Църквата се кани да проговори пред медиитеМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Християнче каза:

  Да е жива и здрава авторката на това творение и Бог да и дава сили да пише и говори и особено за продължаващото мълчание на Църквата. С НАМИ БОГ !

 2. Idiot каза:

  Писал съм го и пак ще го напиша. Не може свещениците да са нещо по-различно от народа си.
  ХЕЙ, ХОРА, свещениците не са светци, а само Божи служители. Не може да очаквате от тях да са нещо по-различно от своите пасоми. Слезте на земята най-сетне!!! Каквито са хората, такива са и свещениците.
  Нека мутантите да го запомнят. Даже и да го запомнят, едва ли ще искат да си го спомнят – такава им е породата – сбъркана: „Журналистите не пишат за влакове, които пристигат навреме“. И като са напишат, а после какво? Нищо. Техните драсканици са просто драсканици. И нищо повече.

 3. Дон Кихот каза:

  Идеалистите в БПЦ измряха отдавна или ако ги има, ги третират като „луди“. Кой може да издържа семейство днес със заплата от 200 лева, изплащана от дъжд на вятър? И може ли някой най-сетне да накара владиците да внесат прозрачност и модерен дух в дейността си? Сигурно има кой, но сетивата му са запушени – сещате се с какво.

 4. izvor каза:

  След като народът е мерило за свещеника, а не Христос, тогава Последният за какво е идвал? Ако на народа му харесва да почита златния телец, и свещеникът да го прави, понеже не е по-различен. Ако някой е Божи „служител“, не трябва ли да се отличава мъничко барем от телевизионния, или медицинския, или просветния „служител“, или не бива? Защо Христос ни е учил да различаваме „наемника“ от „пастиря“, пък ние си затваряме очите зорлем. Всичко по-горе е писано за наемниците, а за това, че те днес са лице на всички ни, не е виновна авторката.

 5. Vladislav каза:

  Колкото и да е трудно да се говори по тази тема смятам, че доста неща са казани на място. Липсва стремеж на БПЦ да каже на хората кой е Христос, липсват отговори и разговори по наболелите проблеми, липсва загриженост и отношение към младите хора…

 6. Vladimir каза:

  За сметка на това пък на земното й ръководство никак не му липсва стремеж да се сатанизира до възможния му максимум, ама никак!