Има ли живот след смъртта? Какво трябва да се прави на Задушница?Може да харесате още...

5 Отговори

 1. mariv каза:

  Аз обаче не разбирам добре за какво да се застъпваме? Ако са спасени те са в рая, а ако ли не би трябвало да са в ада където няма смисъл да се молим за тях понеже е необратимо. Не е ли такава православната позиция?

 2. Иван Атанасов каза:

  Дай линк и ще ти изпратя филма“Среща с Вечността“.Там има точен и изчерпателен отговор на това което питаш!ОтецСтоян Бербатов е млад но ерудиран свещенник и богослов. Завършил е богословие в Скопие!Късмет е някой да попадне на поклонническите екскурзии организирани от ПЦ към Неврокопската митрополия в РМакедония водени от него!

 3. о. Павел каза:

  Кошмарът на жилищните блокове –
  http://www.vocerkovlenie.ru/index.php/lichnwiopwt/2621-2012-02-16-22-37-11.html

 4. теология ШУ каза:

  [quote name=“mariv“]Аз обаче не разбирам добре за какво да се застъпваме? Ако са спасени те са в рая, а ако ли не би трябвало да са в ада където няма смисъл да се молим за тях понеже е необратимо. Не е ли такава православната позиция?[/quote]

  Божият съд над душите на умрелите сега е временен и условен. Състоянието им отвъд може да се подобри чрез молитви, дарения и извършване на Евхаристия за тях. Чак след Страшния съд съдбата на умрелите ще стане необратима и окончателна.

 5. Georgi Traikov каза:

  Богослове, искам да ви допълня! Към посочените от Теология ШУ прибавете и покаянието на близките на покойника. Извинявайте.