С документалния филм „Светителят хирург“ ще бъде открит международен кинофестивал в СофияС документалния филм „Светителят хирург“ на журналиста Ангел Бончев ще бъде открито шестото издание на Международния кино и ТВ фестивал „Славянска приказка“.

Фестивалът ще бъде открит на 7 септември от 19 ч., а от 20 ч. зрителите ще могат да видят филма, посветен на делото и живота на свети Лука Войно-Ясенецки. Втора прожекция ще има на 8 септември от 10 ч. в Руския културно-информационен център в София (ул. ул. Шипка 34).

Форумът ще продължи до 10 септември, а в конкурсната програма на тазгодишното издание участват повече от 120 филма от България, Русия, САЩ, Китай, Корея, Палестина, Украйна, Белгия, Македония и Сърбия. Сред българските игрални и документални филми, включени в програмата, са „Двата слона и тревата”, ”„ Някой посети душата ми”, „Трансгресия“, „ Случаят Кюри”, „Глобална заплаха“, „Моторът“ и др.

Входът за всички прожекции в рамките на фестивалната програма е свободен.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...