Преди постаМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Фащам (с „ф“) се на бас, че на черно-белите снимки в семейния албум ти си бебе с дебели бузи, тъжни очи и лимба на челото, което се разревава отчаяно при всеки опит да бъде погалено или, пази Боже, ощипано.

 2. john_doe каза:

  Препоръчвам ти да прочетеш много внимателно този текст:http://www.psy-analyst.ru/eche/3super3.asp. И моля те, понеже поста е време, в което сме призвани да бъдем милостиви към ближните, стори ни милост и направи необходимото, за да си ограничиш пристъпите… поне пред нас, които влизаме в този портал, за да четем смислени и душеполезни неща. Успех.

 3. Дон Кихот каза:

  Дон Кихот (митар; може да купи цялата църква и да стане патриарх, но не го прави. влиза разчорлен и бос във форума, къса си ризата, между другото се почесва по косматите гърди, и прохриптява): Боже, помилуй ме грешния!

  Джон Доу (фарисей; толкова милостив към ближните, че не може да ги понася; отправя възвишен поглед нагоре, където две врабчета се блъскат в прозорците на форума, и казва тържествено): Боже, благодаря ти, че го има този форум, в който от смирение рядко се изказвам. Всичко спазвам, само „смислени и душеполезни неща“ чета, но защо търпиш този гаден и мръсен митар, не вразумявам. Безсилен ли си, кьорав ли си? Абе тресни го с някоя светкавица, за да засилиш вярата ми най-сетне!

 4. john_doe каза:

  че толкова бързо ми даде доказателство, че съм ти поставил правилната диагноза. Няма нужда да плащаш за услугата:-) Важното е бързо да пристъпиш към лечението. Успех. Още един съвет:Давай го малко по-скромно и смирено, когато се оприличаваш на библейски персонаж, особено положителен и примерен…просто не ти отива …никак…по моето скромно, но не особено смирено мнение…

 5. Toshev2006 каза:

  По делата/ и по думите/ може да се разпознае всеки. И без да критикуваш, заблудения като многослови сам се разкрива и изобличава. Жалко за онзиь който не вярва на критиката на другите и ги смята тях за заблудени. Той губи.

 6. glory каза:

  Струва ми се,че времето на черо-бялата фотография Дария може и да е пропуснала,но ти си направи сам страхотен портрет от тази епоха и защо си забрави цайсите 😉

 7. iliana каза:

  “ Когато душата унива, как да запалим в нея огън, за да гори тя с непрестанна любов? Огънят е у Бога, и Господ дойде на земята, за да ни даде този огън, носен от благодатта на Светия Дух. Който се научи на смирение, той ще го има, защото Господ на смирените дава Своята благодат.

  Много труд трябва да положим и много сълзи да пролеем, за да удържим смирения Христов дух; а без него светлината на живота угасва в душата и тя умира.

  Тялото може бързо да се изсуши с пост, но да се смири душата така, че да бъде постоянно смирена, не е лесно и не може да стане бързо. Седемнадесет години Мария Египетска се е борила със страстите като с диви зверове и едва след това намерила покой, а тялото си изсушила бързо, защото в пустинята нямало и с какво да се храни.

  Ние съвсем сме охладнели и не разбираме Христовото смирение и любов. Наистина, това смирение и тази любов се познават чрез благодатта на Светия Дух, но ние не допускаме, че е възможно да я привлечем към себе си. За да постигнем това, трябва да възжелаем благодатта от цялата си душа. Но как да възжелая нещо, за което нямам никакво понятие?

  Всички имаме някаква малка представа за благодатта, защото всяка душа Светият Дух я движи да търси Бога. О, как трябва да молим Господа да даде на душата смирения Свети Дух. Смирената душа има велик покой, а гордата – сама себе си терзае. Гордият човек не познава Божията любов и е далеч от Бога.“

  св. Силуан Атонски

 8. bobby каза:

  blagodarq ti za hubavata statiq, Dariq!

 9. Idiot каза:

  Хареса ми статията.

 10. marianne каза:

  Благодаря ти, Дария ! Силно и красиво си изказала това, което чувствам . Прекрасна статия!

 11. nasss каза:

  otnosno tazi statiq : razbiram mukata ti , no neka e taka kakto e neka e po Bojiqta volq.