Молитва за жертвите на пътищата



Източник: News bg

Заупокойна молитва в памет на около 80 жертви на катастрофи, станали в Добричка област през последните няколко години, бе отслужена в храма "Света Троица". Камбанният звън събра роднини на загиналите, полицаи от КАТ, общински служители.

Областният управител Динчер Хаджиев и кметът Детелина Николова обявиха подкрепата си за инициативата на сдружението на хора с увреждания "България-Вита" и преди дни призоваха гражданите да запалят свещ в памет на убитите.
Те апелираха за стриктно спазване на Закона за движение по пътищата. Неправителствената организация ще открие за новата учебна година три училищни кабинета по безопасност на движението, съобщи председателката на "България-Вита" Антоанета Малева.
Тя допълни, че в рамките на проекта "Ние, децата и безопасността на пътя" ще бъде оборудван и учебен полигон.
За първия учебен ден родители, ученици и учители ще пребоядисат пешеходната пътека на кръстовището на булевард "Трети март" пред Природо-математическата гимназия в Добрич.
Децата ще пуснат хвърчила с послания към шофьорите да бъдат внимателни на пътя.
Ще има и рокерско шествие. Сдружението е поканило министъра на транспорта Петър Мутафчиев да подкрепи инициативите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...