В Църногорския манастир предстои духовна работилница „Камбанен звън“



Църногорският манастир „Св. безсребреници Козма и Дамян“ организира духовна работилница „Камбанен звън“ над брезнишкото село Гигинци.

Събитието ще се състои на 8 и 9 юли тази година по време на Петото издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово“.

Занятията ще започнат в 12:30 ч. в събота (8 юли) и в 10:30 ч. в неделя (9 юли).

За участие са поканени деца и младежи от страната и чужбина.  В заниманията могат да участват както напреднали звънари към храмове и манастири, така и  ученици от неделни училища и млади християни, които искат да усвояват изкуството на биенето на църковните камбани.

Заниманията ще се ръководят от г-н Марио Стоименов от София. В камбанарията на манастира са монтирани 12 камбани с общо тегло над 3.5 тона.

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...