Курс по църковно пеене за младежи организира Духовно-просветеният център „Св. Архангел Михаил” във Варна



Нова инициатива започва през това лято в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” във Варна – проектът „Въведение в източното църковно пеене за младежи”.

Обучението ще започне през месец юли. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично от 10:30 до 12:00 ч. Ръководител ще бъде Мартин Димитров, певец при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил”.

Изпълнявайки песнопенията на Литургията, младежите ще усетят красотата на църковната музика и ще вникнат в смисъла на най-важното богослужение в храма.

В проекта може да се включат младежи на възраст 12–16 години от гр. Варна, които имат интерес към църковната музика и музикален слух. Преди обучението ще се проведе прослушване на желаещите да се включат в него.

Записването е до 30 юни, тел.: 0892614691.

Успешно завършилите курса ще имат възможност да участват в музикалния лагер „Небесни деца” в гр. Каварна в началото на м. септември.

Обучението се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и със съдействието на Община Варна.

Напълно безплатно е за всички участници.

Източник: arhangel.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...