Международна среща на свещеници от селски енории в Богословския факултет в София



От 26 до 31 март, 2011 г. ще се проведе четвъртата международна среща на свещеници и дякони, служещи в селски енории от България, Италия, Норвегия, Естония и Румъния. Срещата се осъществява по проект „Интеркултурни методи за развитие на общността”, финансиран от Европейския съюз чрез програма ГРЮНДВИГ.

 

В проекта са включени пет партньорски институции – Богословският факултет в София, Богословският факултет в Крайова (Румъния), Норвежкото богословско училище в Осло и Богословският институт в Талин (Естония). Проектът е насочен към създаване на подходяща рамка, която да улесни обмена на опит и съвместната работа между петте институции, включени като партньорски организации. Целта е да се развият умения на 80 свещеници от селски енории за изграждане на местната общност и за създаване на активна междукултурна мрежа за развитие на общността. Дейностите на проекта са насочени към провеждане на сравнително изследване на нуждите от обучение на свещеници от селски енории за развитие на общността; организиране на три работни срещи между партньорите на проекта, както и на пет международни срещи, с участието на общо 80 свещеници от целевите региони на партьорските страни по проекта, създаване и публикуване на насоки за изграждане и развитие на общността за свещеници.

На срещата ще присъстват свещеници и дякони от Италия, Норвегия, Естония и Румъния, както и български свещенослужители, служещи в слаборазвити селски енории. Срещата ще се проведе на 27 март в Софийска духовна семинария, а на 28 март в сградата на Богословския факултет (площад „Св. Неделя” № 19). Предвидена е пресконференция, която ще се проведе на 28 март, 2011 г. между 16:00-16:15 часа.

Лице и телефон за контакт: Андриан Александров, тел. 0888639170

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...