Младежки православен център отвори врати



Към старинен храм „Света Петка” в София отвори врати Младежки православен център. Той беше открит от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Иоан.

На откриването присъства столичния кмет Бойко Борисов, който е подпомогнал със свои средства осъществяването на инициативата, госпожа Анастасия Мозер, земеделски лидер и много свещеници от столични храмове. Отец Николай Николов, предстоятел на храма се обърна към присъстващите с приветствие, в което накратко разказа за възникването и осъществяването на хубавата идея. Към центъра ще функционира библиотека, компютърна зала, видео кът, ще се провеждат вероучителни беседи за деца и възрастни.
Центърът е радост за малки и големи, които са помогнали и желаят да помагат занапред за неговата работа. „Атмосферата е прекрасна!” – споделят въодушевените хора и се надяват тази инициатива да се разрасне и да вдъхнови и други християни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...