На три езика е представена манастирската кухня от Русе и Гюргево



Кулинарен сборник „Манастирска магерница” на 3 езика – български, румънски, английски излезе от печат тези дни, съобщава Русеинфо. Изданието включва типични за манастирската трапеза и региона Русе – Гюргево рецепти, представени от отец Емилиян, игумен на манстира „Св. Димитър Басарбовски” и отец Никушор Пуфля, свещеник на църквата „Св. Георги” – Гюргево.

Събитието е в рамките на проекта на Асоциация Еврорегион Данубиус „Създаване и промоция на трансграничен културен маршрут: " От Средновековния манастирски комплекс при с.Иваново и скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски”, през православните храмове на Русе и Гюргево до манастира в с.Коман. Проектът е финансиран от програма FHARE-CBC (BG 2004/016-783.01.03.01.19). Партньор по проекта е Окръжен съвет Гюргево.

Преди приключването на проекта през ноември предстои да бъдат издадени дипляна и DVD на културно-историческия маршрут, както и да стартира сайтът на проекта, където ще бъде представена  и туристическата атракция „Празник край манастира”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...