Предстои беседа, посветена на Посланието до филипяни



Hristos…вие трябва да имате същите мисли, каквито е имал Иисус Христос, Който… понизи Себе Си, като прие образ на раб… смири Себе Си, бидейки послушен дори до смърт, и то смърт кръстна. (Фил. 2:5-8)

Предстои поредната среща от вече станалата традиционна поредица беседи „Книгата на книгите“ на фондация „Покров Богородичен“.

Тема на февруарската беседа, посветена на Новия Завет, е „Христовият кеносис и спасението на човека“, вдъхновена от Посланието до филипяни на свети апостол Павел.

„Той не само прие нашата плът, Той прие нашата немощ, нашето нищожество, нашата прокуденост от рая. Нашата бездомност“, казва в свое есе писателката Теодора Димова относно парадокса на великото доброволно самопонизяване на Господа.

Как примерът на Христовия кеносис става залог за спасението на всяка една личност – това е основният въпрос, на който заедно с лектора д-р Жасмина Донкова ще потърсим отговор. Очакваме ви!

 

Лектор

jasmina_donkovaЖасмина Донкова

Завършва Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2000 г. През 2005 г. защитава докторат по богословие с дисертационния труд „Конституционна уредба на държавно-църковните отношения в България (1879-1991 г.)“. През същата година завършва и следдипломна специализация по история на българската държава и право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2012 г. придобива втора докторска степен – доктор по философия, с дисертационния труд на тема „Протестантската общност в България след 1989 г.: състояние и тенденции“. Повече от 10 години професионално се занимава с темата за религиозните права и свободи и вероизповеданията в България.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 26 февруари (петък) 2016 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...