Старозагорският митрополит Киприан на посещение в Република Северна Македония



На 11 септември, с молебен в храм „Св. Патриарх Евтимий“ започна тържественото откриване на академичната 2023/2024 година в Тракийския университет в Стара Загора. Той беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, в съслужение със свещенослужители от епархията.

Владиката пожела на студентите, преподавателите и академичното ръководство здраве, вяра и упование в Бога по пътя на знанията и науката.

След тържествата архиереят отпътува за Република Северна Македония. В следващите три дни, по решение на Св. Синод на БПЦ-БП, митрополит Киприан ще проведе срещи с архиепископ Стефан – глава на Македонската православна църква – Охридска архиепископия, Дебърско-Кичевския митрополит Тимотей и посланика на Република България в страната Ангел Ангелов.

Източник: Старозагорска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...