Мелнишки епископ Генадий: Всеки има своя лична молитва



Източник:  Стандарт

Всички дни са добри, ако човек има вяра. Разбира се, най-много хора идват на Успение Богородично – 15 август, когато е празникът на обителта.

 – Ваше Преосвещенство, бихте ли разказали за някои от чудесата, извършени от Богородица Троеручица?
– Те са толкова много, че е невъзможно да се разкажат наведнъж. Но всичко е описано подробно в манастирската кондика.
– Как трябва да се отправи молитвата към Чудотворната икона?
– Канонична молитва няма. Всеки си има своя молитва, за своя си проблем. Едни се молят за деца, други за излекуване от някаква болест.

– Как реагират тези, на които Богородицата е помогнала?

– Прието е да се правят дарове на благодарност за Богородицата. Обикновено се носят агнета и се прави курбан. Някои пък подаряват църковна утвар или нещо друго. Но всичко това не е за манастира. Ние сме просто пазители на чудотворния лик на Божията майка.
– Кой е най-благоприятният ден за поклонение и молитви към Троянската Богородица?
– Всички дни са добри, ако човек има вяра. Разбира се, най-много хора идват на Успение Богородично – 15 август, когато е празникът на обителта.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...