Монитор: “Свещеник ” заплаши живота на Румен Петков



Източник: в-к Монитор

Мъж, който се е представил за свещеник, е заплашил живота на вътрешния министър Румен Петков. Информацията беше потвърдена от пресцентъра на МВР, но от там отказаха какъвто и да е било коментар по случая.

Заплахата е била подадена на телефона на дежурния във вътрешното ведомство. Човекът, който твърдял, че е свещеник поискал среща с Румен Петков, а след това започнал да отправя заплахи за живота на министъра. Сигналът е засечен от техниката на МВР и разговорът се проследява. От вътрешното министерство отказаха да съобщят дали са успели да установят извършителят и дали той е обявен за издирване.

"Не е толкова важно да коментирам това особено в момента", беше лаконичен Румен Петков.

БСП ще покани вътрешния министър да отговори на въпроси на парламентарната група във връзка с отправените към него заплахи, обявиха вчера от "Позитано" 20. Въпросът дори е бил поставен на заседание на ръководството на партията. "Надяваме се министър Петков да откликне на настояването на парламентарната група на левицата да бъде изслушан за истината по ситуацията. Ако той не може да се опази, кой друг може да се опази от заплахи", обясни зам. шефът на партията Ивелин Николов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...