Сидеров: Държавата да плати осигуровките на свещениците


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров целуна ръка на Варненския митрополит Кирил, който в момента председателства Светия синод, и обеща партията му да лобира за църквата в НС.

"Атака" ще внесе законопроект, с който социалните и здравните осигуровки на свещениците да се поемат от бюджета. Това обеща лидерът Волен Сидеров след среща със Светия синод. В миналия парламент същото обещаха и от Новото време, но така и не внесоха предложението в НС.

"Ще бъдем лоби на Светия синод в парламента", заяви Сидеров. Той допълни, че ще работи за промяна в конституцията, в която да се запише, че православието е основна религия, а не традиционна, какъвто е текстът сега. Сидеров даде пример с Гърция и допълни, че това не й пречи да е член на ЕС. Ако "Атака" влезе в изпълнителната власт, щяла да затегне контрола върху сектите. "Светият синод има информация, че сектата на сциентолозите вече има доста сериозно влияние и за нея лобират даже депутати", каза още Сидеров.

Според него в България трябва задължително да се изучава вероучение. Светите отци му казали, че книгите, по които ще се изучава ислям, трябва да бъдат одобрени от мюфтийството и то да носи отговорност за това какво пише в тях.

Публикувано във в. Сега, 28 март 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...