Архиепископ Христодулос продължава лечението си във Флорида



 

Източник: БГНЕС

Предстоятелят на Гръцката православна църква архиепископ Христодулос се готви за операция по присаждане на черен дроб, съобщи Синодът на Гръцката православна църква. Архиепископът е на лечение в клиниката на университета в Маями, Флорида, където пристигна в края на миналата седмица. Той е включен в списъка на чакащите да им бъде присъден черен дроб и очаква операцията в домашни условия, съобщи Синодът.

 

Известният американски хирург от гръцки произход Андреас Дзакис, който ще извърши операцията изрази удовлетворение от изследванията на пациента. Той каза, че прогнозите за хирургическата намеса са благоприятни и очаква напълно възстановяване на архиепископа.

През юни 68-годишният Христодулос беше приет в болница. Беше му поставена диагноза рак на стомаха с разсейки в черния дроб. Беше му направена стомашна операция и лекарите решиха, че е необходимо да му бъде присаден черен дроб.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...