Българска Коледа в Женева



Слава Богу за всичко!

Тази година, Българската православна църковна община “Рождество Богородично”, зарадва 40 български деца с подаръци и положи традицията на “Българска Коледа в Женева”!

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме изпитанията и да осмисляме ежедневието си като даряваме щастие на другите! Да дадем от себе си е свят дар. Колко по-добър ще бъде светът, ако всички си подаряваме взаимно даровете на разбирането и състраданието, на служенето и приятелството, на добротата и нежността.

Да си дете по Коледа е чудо. Магия, в която се потапяме, за да изживеем отново своето детство чрез нашите деца. За децата Коледа е особено време от годината. Тогава детските погледи стават по-искрящи, добрите дела се множат, а играчките са най-желани. Магията на Коледа е в самия акт на даряване на щастие. Даряване за някой друг. Едва ли има по-голямо удоволствие от това да видиш детето си щастливо, докато разопакова подаръците под елхата. Да, Коледа е за децата, но и за нас, техните родители. Коледа е за всички.

Инициативата “Българска Коледа в Женева” се осъществи с подкрепата на швейцарските ни членове! Благодарим също на всички приятели, доброволци и съмишленици. Специални благодарности към Митрополит Антоний за подкрепата, любовта и добрия пример!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...