Дете се излекува от парализа в сирийски манастир



Източник: СОЗ

В манастира „Света равноапостолна Текла” в сирийския град Малула по чудесен начин се е изцерило дете, което по рождение е било парализирано.

Като видяла, че количката, в която го била оставила, е празна, майката на детето си помислила, че синът й е отвлечен. А детето в това време отишло до светия извор, откъдето слушало молитвеното пеене на монахините от манастира. Монахиня Теодосия разпознала детенцето, което често посещавало с майка си манастира и се учудила, защото знаела, че то е болно от парализа по рождение.

Всички разбрали, че се е случило дълго очаквано чудо и че детето е оздравяло. Майка му в продължение на пет години всеки ден се молела пред иконата на Пресвета Богородица в манастирския храм. И този ден, след работа, тя дошла да се поклони на иконата на Божията майка с молитви за оздравяването на сина й.

Пред чудотворната икона на Пресвета Богородица, намираща се в манастира, всяка година се покланят десетки хиляди вярващи и това прави обителта най-посещаваната в Близкия Изток. (ИТАР-ТАСС)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...