Патриарх Алексий прие посланика на България в Русия г-н Илиян Василев



Източник: Патриархия.Ру

Вчера, 14 април, в своята работна резиденция на ул. "Чисти переулок" в Москва Негово светейшество Патриархът на Москва и цяла Русия Алексий прие извънредния и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация г-н Илиян Василев.

Посланикът помоли да бъде приет от Негово светейшество във връзка с приключването на срока на неговото посланичество в Русия. Той каза, че по времето на своята шестгодишна дипломатическа работа в руската столица не веднъж се е срещал с Негово светейшество. Тези срещи са оставили дълбоко впечатление у него и той винаги с благодарност ще си спомня за тях. Г-н Василев подчерта, че за него винаги е било важно да чуе словото на Предстоятеля на Руската църква не само като държавен чиновник, но и като православен християнин.

Патриарх Алексий изрази своята благодарност на г-н Василев за неговия принос за укрепването на добрите отношения не само между двете държави, но и между братските Църкви и народи на Русия и България.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...