Том Круз наречен Гьобелс на сциентологията


Източник: Дневник

Немската протестантска църква сравни холивудската звезда с нацисткия министър на пропагандата, писа в понеделник "Индипендънт". Според говорител на протестантите Том Круз използва статута си на звезда, за да разпространява идеите на сциентоложката църква, към която принадлежи. В Германия, където в момента Том Круз снима "Валкирия", сциентоложката църква е смятана за секта и подлежи на наблюдение.

Говорителят на немската протестантска църква описа сциентолозите като тоталитарна организация и пръв нарече Круз Гьобелс на сциентологията.

"Този филм ще има за сциентологията същите пропагандни ефекти, каквито олимпиадата в Берлин през 1936 г. е имала за партията на Хитлер", каза говорителят на протестантската църква в Германия.

Иначе "Валкирия" разказва за покушението срещу германския фюрер Адолф Хитлер през юли 1944 г. В заговора с кодово название "Операция Валкирия" участват видни представители на нацисткия режим, а негов инициатор е началник-щабът на Резервната армия полковник граф Клаус Шенк фон Щауфенберг (изигран от Том Круз).

Хитлер обаче оцелява при експлозията на взривното устройство и жестоко отмъщава на организаторите на атентата – избити са не само те, а и още няколко хиляди души, които, макар и косвено, са свързани с тях.

Щауфенберг бива разстрелян, а двама фелдмаршали – Бек и Ромел, предпочитат сами да сложат край на живота си. Режисьор е Брайън Сингър ("Супермен се завръща" и "Обичайните заподозрени").

Властите забраниха на екипа да снима в обществени сгради. Немският министър на отбраната не позволи снимки на местата в Берлин, които са били ключовите локации в плана за покушението срещу Хитлер.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...