Фестивал на религиозното кино се провежда в Румъния


Източник: catholica.ro

Този месец в Куртеа де Арджеш, Румъния, се проведе XIII Национален фестивал за религиозен филм “Светлина от Светлина”. За втори път голямата награда на фестивала спечели екип от Крайова, който работи в сътрудничество с Олтенска Митрополия. Членове на екипа са: продуцент Овидиу Думетрана, оператор – Мариян Вулкънеску, монтаж – Козмин Митителу, графични ефекти – Драгош Къмпяну и глас – проф. Едуард Моссанг.

Филмът – победител е озаглавен “Сърца близо до небето”. Той е с продължителност 20 минути и представя духовния опит на група поклонници от Центъра за поклоннически пътувания “Свети Никодим” в Олтенска митрополия.

Един разказ на обикновени хора, които се запознават по време на изкачването на планината Синай и които придобиват една нова визия за това какво означават корените на християнството в този край на света.

Както заяви Овидиу Думитрана за радио Логос на Олтенска митрополия, филмът е избран сред 45 участници.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...