Приемат се поръчки за новите учебници по Религия – Православие



Софийска света митрополия уведомява преподавателите по предмета „Религия – Православие“ в общообразователните и неделните прицърковни училища от диоцеза на Софийска епархия, че подготвените от Св. Синод и одобрени от Министерство на образованието и науката учебници по Религия – Православие от 1-ви до 12-ти клас вече са отпечатани и налични в Митрополията.

В тази връзка преподавателите могат да заявят необходимото им количество учебници чрез приложения формуляр в деловодството на Софийска света митрополия или на електронен адрес: 

prosveta_mitropolia.sf@abv.bg

Заявките ще се приемат в периода 1 – 15 септември 2023 година.

 

Преподаватели в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ са част от авторските екипи на синодалните учебници по „Религия – Християнство – Православие“ 1-12 клас – съобщава в днешна публикация Общинското радио на Велико Търново. Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Легкоступ е методист на всичките учебници, доц. д-р Мариян Стоядинов главен редактор, а проф. д-р Димитър Попмаринов – богословски редактор. В изработването на поредицата участват още ставр. ик. доц. д-р Захарий Дечев, доц. д-р Костадин Нушев и д-р Десислава Панайотова от Св. Синод, както и преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Художествен редактор е Йордан Йорданов, а главен дизайнер Жасмина Бакалова-Минчева. В хода на работата десетки иконописци, фотографи, илюстратори и орнаменталисти даряват свои творби за илюстрирането на учебното съдържание, за да стане то по-лесно за възприемане и запаметяващо се.Процесът на написване, редактиране и допълване на учебниците продължава в удивително кратък срок от 3 години.

Източници:

Официален сайт на Софийска митрополия, 

Радио Велико Търново

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...