Кръст и свещ откриха върху дънера на отрязано дърво жителите на молдовско село


След като отрязал стария ясен в двора си, Павел Бойко от молдовското село Кодряни видял върху дънера му рисунка, приличаща на изображение на кръст и запалена свещ, съобщава Интерфакс.

"Обикновеното дърво се реже лесно, но с това не беше така. И тресчиците не бяха бели, а яркочервени. С голям труд отрязах дървото… и що да видя?! Яркочервен кръст и запалена свещ в основата му! Аз изпаднах в шок", разказва Бойко, цитиран във вторник в молдовското издание на вестника "Комсомолская правда".

Членовете на семейството на Бойко, както и техните предци, пеят в църковен хор, редовно посещават службите.

По думите на дъщерята на Бойко Анжела, те извикали настоятеля на местния храм "Св. Николай" отец Сергий. След като огледал изображението, той казал: "Това е знамение".

Отец Сергий направил снимка и я изпратил на горните църковни инстанции.

"Просто не знам какво да мисля за това явление. И по-рано съм виждал същото, но в Украйна, във Виницка област. Докладвах за това на архиерейския наместник и ми беше казано да сложа този дънер в храма. Това трябва да е Божи знак. Надяваме се, че е за добро", казва свещеникът.

Към дома на Бойко вече започнаха да се стичат хора. Те пристигат от съседните села, за да видят предполагаемото чудо.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...