По повод репликата на г-жа Миленова



 

Г-жа Миленова, ръководител на българското отделение на Фонда за единство на православните народи, написа текст, от който се вижда, че тя е била дълбоко засегната от моето есе „Добър ден, г-н Юда“. Във връзка с това бих искал да се обърна с няколко думи към нея.
Госпожо Миленова, в моето есе няма нищо обидно или оскърбително за Вашия Фонд. Засегнал Ви е един пасаж от текста, в който се говори за наградите, връчвани от Фонда. Но забележката, която си позволих, беше направена от приятелски позиции, а не от враждебни. От продължението се вижда, че аз съм привърженик на идеята за единство на православните народи, а не неин враг. Когато изказвам шеговитото предположение, че през първи век премията на Фонда е могла да бъде връчена на римския император, това трябва да се възприема с чувство за хумор, както и предположенията ми за евентуалната днешна стойност на „сребърниците“. Разбира се, че не се отъждествявам с православните народи – всичко, което пиша, си е мое лично мнение.

Личните нападки срещу мен, с които е изпъстрена Вашата „реплика“, аз, с Ваше позволение, ще отмина с мълчание. Те не украсяват Вашия текст.

Учудвам се на емоционалната Ви реакция и съжалявам за нея. Нека читателите на нашия сайт да отсъдят.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...