В старинен храм „Св. София“ започна второто издание на фестивала „Премъдрост Божия“



В чест на Деня на народните будители, за втора поредна година в столицата се провежда едноседмично изложение на православно творчество.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит от 30 октомври до 3 ноември старинният храм „Св. София“ е домакин на фестивала „Премъдрост Божия“. Всяка делнична вечер от 18:30 ч. там ще бъдат представяни различни прояви на православно творчество:

30 октомври (понеделник) – Духовна книжнина, с официално откриване и музикална програма;

31 октомври (вторник) – Източно църковно пеене;

1 ноември (сряда) – Детско творчество;

2 ноември (четвъртък) – Западно църковно пеене;

3 ноември (петък) – Пътят на поклонничеството.

Фестивалът откри с приветствие и благослов Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

На официалното откриване на Фестивала присъстваха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, предстоятелят на храма – ставрофорен иконом Лъчезар Попов с храмовото духовенство, както и десетки православни християни.

В рамките на фестивала за присъстващите е подготвено и изложение-базар на православна литература, от което всеки ще може да се сдобие с представените издания и с други душеполезни книги.

Вход свободен.

Пълна програма на участниците във фестивала:

.

Източник: Софийска света митрополия

Снимки: Нина Комарова

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...