Второ издание на детската книжка „Хвърчилото, орлите и светците“ на презвитера Мирела Кючукова



За радост на малките читатели второто, допълнено издание на книгата „Хвърчилото, орлите и светците“ вече е факт. Това е първият самостоятелен сборник с разкази на презвитера Мирела Кючукова, издание на Руенски манастир „Св. Йоан Рилски“, с. Скрино.

Авторката, майка на три деца, учител по „Религия“ и съавтор на учебниците по „Религия Християнство-Православие“, издадени от Българската православна църква – Българска патриаршия, с умение и педагогически опит поднася на малкия читател вълнуващи истории, вдъхновени от житията на българските светии.

Умело подбраните сюжети от живота на светците са написани разбираемо и достъпно, както за малките деца, така и за техните родители. Разкази, не само разкриващи живота и делата на нашите светии, но и увличащи към подражание на тяхната любов към Бога и ближния. Като пръв плод на още непубликуваните разкази са непринудените и вдъхновени детски илюстрации, придружаващи настоящето издание.

Какво общо може да има между едно пъстро хвърчило, няколко орли и светците? Страниците на тази книга не само разкриват отговора на този въпрос, но и пожелават той да вдъхновява малките и големите читатели.

За онлайн поръчки от книжарница „Къща за птици“: ТУК>>>

Книгата може да бъде закупена и от http://www.lestvitsa.org/

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...