Докоснати от ангелско крило: пет жени на вдъхновението и вярата


По повод празника Благовещение, в деня на Събора на св. архангел Гавриил пет дами с различен творчески натюрел и почерк ще споделят с нас своето вдъхновение и вяра. Това са Елена Диварова, Ивелина Стойкова, Маргарита Друмева, Румяна Попова-Бакърджиева и художничката Ваня Вълкова. 
 
В смисъла на празника Благовещение ще ни въведе Горан Благоев, историк и журналист, а със свои музикални изпълнения ще се включат бардовете Пламен Димитров и Маргарита Друмева.
 
Водещ на проявата: Калин Михайлов.
Организаторите ви очакват на 26.03.2021 г., петък, в 19 ч., в платформата ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/81777763106…
Meeting ID: 817 7776 3106
Passcode: 049225
 
Няколко думи за участващите във вечерта:
 
Елена Диварова е представителка на пловдивската писателка общност, човек с изострени поетични сетива за света и ставащото в него, който умее да ни докосне с деликатна ненатрапчивост и да “отпечата” в сърцата ни картините, поразили съзнанието му. Освен поетични творби тя пише очерци, репортажи, литературна критика, преподава български език и литература, превежда от руски.
 
Ивелина Стойкова създава от ранна възраст различни в жанрово отношение творби. Тя е активен човек, който се чувства в свои води в различни области и в различни езици, но като че ли основна пресечна точка на досегашните й занимания остава словото – художествено и журналистическо, стихотворно и прозаическо, писано и изговаряно, редактирано и “продуцирано”. Когато заниманията с него й дойдат в повече, свири на пиано.
 
Маргарита Друмева е по образование икономист, по призвание музикант, поет, журналист, драматург, автор на мюзикъли за деца и възрастни. Принадлежи към общността на българските бардове, създава авторски песни (някои от които ще имаме удоволствието да чуем), композира музика и за театър (драматичен и куклен), занимава се също с редакторска работа и поддържане на онлайн списание за детско творчество „Щъркел“ – всяко едно от нейните занимания може да изпълни повече от един живот. Позната е на читателите на Православие.БГ като един от дългогодишните автори в списание „Свет“
 
Румяна Попова-Бакърджиева смята, че поезията винаги най-пълно я е изразявала като личност. Поетесата дели своето творчество на две: преди и след своето кръщение и обръщане в християнската вяра, а като най-важно призвание приема семейството и поетичното творчество. Някои от стихотворенията й се превръщат в песни, една от които ще чуем по време на вечерта в изпълнение на автора на музиката – барда Пламен Димитров.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...