Започна записването за курсовете по Православие за възрастни 2023/2024 г.



Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Курсовете се организират от 2005 г. насам по инициатива и с благословението на председателя на храма Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев, според официално решение на църковното настоятелство, одобрено от Епархийския съвет при Софийската св. митрополия.
Курсов преподавател е д-р Десислава Панайотова – православен богослов, директор на Eнорийския център и ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий“ при едноименния храм, експерт „Програми и проекти“ в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия.

През новата 2023/2024 учебна година са сформирани 4 групи, които тематично и като време на провеждане се разделят така:

  • Въведение в Православието. Църковни празници, символи и тайнства  – 17:15–19:15 ч.
  • Тълкувание на Свещеното Писание на Стария Завет – 9:30–11:30 ч.
  • Тълкувание на Свещеното Писание на Новия Завет – 11:45–13:45 ч.
  • Светите отци и вселенските събори на Църквата – Част II – 15:00–17:00 ч.

Препоръчително е начинаещите курсисти да се включат в групата по Въведение в Православието. При желание е възможно включване в повече от една група.
През учебната 2023/2024 г. лекциите започват на 7 октомври 2023 г. (събота).

СИСТЕМА НА РАБОТА

Минималният брой за сформиране на група е 6 човека. Лекциите се провеждат всяка съботаот м. октомври до м. май включително, в различни часове – според групата. При необходимост се използват за лекции и делнични дни, когато се отработват църковни или национални празници. Занятията обхващат два астрономически часа за всяка група.
На разположение на курсистите се предоставят тематични разпределения на учебния материал, систематизирани таблици и подбрани откъси от църковни съчинения, богата православна литература. Безплатно може да се ползва книжният фонд на храмовата библиотека.

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 25 септември 2023 г.
АДРЕС ЗА ЗАПИСВАНЕ:
София 1202
ул. „Г. Вашингтон“ № 47, ет. 3
Храм „Св. св. Кирил и Методий“
Д-р Десислава Панайотова
Моб. тел.: 0878 44 54 57
Е-мейл: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА:
Курсовете: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie
Преподавателката: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie/prepodavatel
Съдържанието на лекциите: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie/sydyrjanie

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...