Ново ателие по керамика и грънчарство организира курсове в София



Художествено ателие за керамични изделия започна работа в София. Проектът е продължение и разширение на програмата на фондация Покров Богородичен "Артистични занимания с деца", в която от няколко години се изработват поздравителни картички от деца от институции и хора в неравностойно социално положение.

Ателието, което се намира в новата сграда на фондацията в кв. Красна поляна в София, ще предлага курсове по грънчарство и керамика за деца и възрастни и ще организира малко производство в помощ на социално слаби семейства.

КУРС ЗА ВЪЗРАСТНИ. Могат да се включат хора на всякаква възраст над 18 години, с различни интереси и професии. Основният критерий за включване в курса е желанието да се докоснете до това древно и красиво изкуство. Курсът продължава 30 часа, в които се усвояват основните керамични техники и работа на грънчарско колело. Курсистите ще могат да запазят 2 от изработените от тях изделия. Цената на курса е 50 лв, групите са от 5 човека. Занятията се провеждат два пъти седмично.

Не пропускайте тази възможност. Грънчарството е една от класическите анти-стрес терапии!

КУРС ЗА ДЕЦА. Могат да се включат деца в училищна възраст (от 1 до 12 клас). В рамките на 30 часа децата усвояват основните керамични техники и се докосват до магията на грънчарското колело. Изработените предмети могат да участват в изложби и базари, организирани от социално ангажирани организации. Средствата от тези продажби ще бъдат използвани за социалните програми на фондация Покров Богородичен, насочени към хора в нужда. Цената на курса е 50 лв, групите са от 5-6 деца, занятията ще се провеждат два пъти седмично. В групите ще бъдат включени и деца от институции, които са освободени от такса.

Заниманията с грънчарско изкуство възпитава в децата чувството им за красота, обогатява общата им култура, развива сръчността им, поставя ги в артистична и неагресивна среда.

Ателието ще организира и малко производство, в което ще бъдат включени самотни майки, хора с увреждания и други хора в неравностойно положение. Събраните от продажбите средства ще бъдат предоставяни на участниците. Сред плановете на проекта е създаването на онлайн магазин за продуктите на ателието.

За информация и записване: Лилия Николова, (0885) 752288, страница във Фейсбук

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...