Георги Къркеланов: Живеем в триединен свят и всичко земно е в ръцете на БогаМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. gaitan vejdu каза:

  Не познавам господина, но нека небето го смири и ощастливи! Влезнах, за да изтъкна отговора си – защо той е предпочел зрелищната показност на суетите из театралните сцени, пред смиреното служене в едва посещаван храм.

  Баба ми, която знае лично над 95 процента от маащите крачоли по сцените ни, от последните 60 години, непоколебимо твърди, че:

  – По-голям предател от мераклията за сценични изяви – няма.

  Тя твърди, че завладеният от тръпка, ДА МУ РЪКОПЛЯСКАТ ЧОВЕЦИ, майка си ще продаде за едно аплаузче.
  Напомням, че съвсем не случайно болшевишките стратези охотно приемат да наричат театралните сцени – ХРАМ.
  –––––-
  Е, къде ни е днес храмовата наличност?
  Имали сме яки режисьори, яки постановчици, супер артисти, невероятни кадри за декори, худжества, реквизити, обслужващи персонали …

  „Ерусалиме, где са ти хората?!”

  Не в суета ли бяха налети парите, откраднати от читавите ни предци?!?
  Но тогава те са ходели в истинския ХРАМ, и са правели разлика между светлината на Дух Святи и лъсналият от суети и бесовски страсти поглед на примата, чиято цел е … да се овъргаля в леглото на по-богатите гости.
  ––––-
  Звучи крайно, но е самата истина.
  Театърът е бил използван у нас за ИЗМЕСТВАНЕ на Църквата от главите на хората. Така е било с киното, музиката и всички т.нар. изкусни занаяти. ЗАМЕСТИТЕЛ. Менте.

  Сорка за тона

 2. Дон Кихот каза:

  Доста интелигентно интервю. Пеенето е неочаквано кристално чисто, макар че използването на някои инструменти при него напомня за коптското богослужение.

 3. Ipodqkon_Psalt V.Stanoev каза:

  Нека Св.Тройца,Св.Богородица,Св.Георги Победоносец и Всички Светий даруват здраве,и напредване в Източното-Църковно пеене и в духовният живот въобще на колегата(ако може така да го нарека)Георги Къркеланов,преди години,немога да се сетя точно преди колко,почти всяка година изнасяше концерти,с неговата група“Юлангело“,в столичният Храм Св.Влмч.Параскева,на Църковни фестивали за Църковно пеене,аз тогава бях доста малък,мисля,че 6 клас,но от две години бях постриган за иподякон,и помагах в храма и на хората,организиращи тези Богоугодни мероприятия,дано тази традиция пак се възвърне!Амин.

  Ваш брат во Христа Васил.

 4. dari каза:

  Предателството е заложено в човешката природа и мисля, че господин Къркеланов беше искрен, като говореше за своите съмнения и падения. Разбираем е сарказма Ви, само да не съдим, моля Ви!
  За храмовете в комунизма сме щастливи да позабравим! За целите на актьорите и актрисите – също. В началото на разговора нали точно за това се говори – за езичеството в професията – за епитимиите и забраните на актьорите във времето на ранното християнство. Комунизъм или езичество, каква е разликата? Новото езичество си ползва старите езически хватки, това е ясно.
  Не мога да разбера обаче защо Вие не видяхте хубавото в интервюто на този човек – та той говори много сериозни неща и е съвсем наясно с духовната ситуация, с явленията в Църквата и държавата ни. Цитирайте дядо си, този път, но не бъдете така едностранчив!!!
  И, Бог да Ви пази!

 5. gaitan vejdu каза:

  Прося прошка, ако съм прозвучал чак толкова обидно!
  ПРОСЯ!

  Истината е, че четох диагонално и изрекох първото, обзело ме като мисъл; тоест, прибързах.

  Съжалявам, трети път казвам най-чистосърдечно!

  А текстът си го бива, иначе не бих вързал.

 6. dari каза:

  Да бяха всички чистосърдечни като тебе, по-лесно щеше да се живее!