Доц. Дилян Николчев: Проф. Киров е манипулирал данните за професионалната си кариераМоже да харесате още...

24 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Eлементарните журналистически норми повеляват да се даде трибуната и на обвиняваното лице.

 2. missi каза:

  Като е толкова възмутен г-н Николчевича,защо по-рано не се обади?
  Първо,да докажат ,че проф.д-р т.н. Д.Киров сам си е фалшифицирал датите,пък и ако се докаже подобно нещо,то вече е загубило давност.

 3. krasi_va4eto каза:

  Проф. Киров ми беше преподавател в Шуменския университет. Трудно ми е да повярвам, че интелигентен човек като него е способен на такива подлости. Мъжът ми в момента е четвърта година богословие в същия университет благодарение на него. Беше влязъл на негови лекции и очарован от него и от непринудените разговори между студенти и преподавател, както и от конкретните житейски примери, които професорът даваше, той реши да запише Теология. Но дори да допуснем, че професорът е измамник, не мисля, че това трябва да се афишира пред широката публичност. Напротив, би трябвало случаят обстойно да се провери и съответно да се вземат необходимите мерки в кръга на ръководството. Как очакваме да ни повярва обществото и да ни възприеме като бъдещи възпитатели на младото поколение?! След прочетени подобни няколко случая малко трудно ще стане това.

 4. Milka каза:

  Разглеждам и чета интервюта и новини от съседни Богословски факултети в Румъния, Сърбия… За 17 Богословският факултет в София сигнализира за своето съществуване само със скандали, интриги, доноси, страх, лицемерие и с милите обръщения на старши преподаватели към младши: „наш`то момче“, навярно водени от античния принцип: „подобното, познава подобно“. Хора за 2 дни загубихте 4-рима кандидат-студенти. Поздрави. P.S. Г-н Николчев, в бълг. ез. думата „касае“ се превежда с „отнася“, а изречение (дори и в интервю) никога не започва с „прочее“. И още – когато се докторира в чужбина се пише върху бълг. проблем (за справка виж: д-р Емил Иванов, д-р Атанасов, д-р Милка Христова). Пак поздрави

 5. Spasimir каза:

  Познавам Г-н Николчев, познавам и добрите и лошите му качества. Не искам да му ставам адвокат, той притежава тези качества, но се чудя на всезнаещите богослови тук! Първо, Дон Хихот, или известен като архим. П. Стефанов: надали Православие.бг няма да даде отговор на Д. Киров, но какво ли ще отговори, след като нещата са ясни – мошеник от класа! Милка е объркала темата, тя не е филологическа, а и е спорна: „касае“ се е българска дума и се ползва в лексиката ни със значение на „отнася се“. „Прочее“ – Милка да чете Свещ. Писание преди да говори глупости, напр. І Посл. на ап. Павел, 4 гл., 15 ст. На много места изреченията започват с „прочее“.

 6. Spasimir каза:

  Милка цитира факултети от съседни нам страни, говори за скандали в БФ на СУ, вярно, но със забележката, че в тези факултети не може да се случи подобна измама, каквато е тази на Д. Киров. В този смисъл и Краси не е права! Краси, не мислищ ли, че с публичната известност на случая с Д. Киров от години в богословските среди, а не с неговото огласяване младото поколение се отвращава и одръпва?! Това е и до Месси, която явно не е запозната, че Николчев повдига проблемът от години!

 7. Spasimir каза:

  Мисси, кой ти говори за затвор и давност?! В скандала става въпрос за друго, но ти явно трудно ще се докоснеш до проблемите с този „интелигентен човек“ неспособен на подлости. Историята познава десетки такива интелигентни люде, неспособни за мнозина да извършват подлости, но останали завинаги в историята като злодеи и мерзавци.

 8. Pipilota каза:

  Колко изненадващо, че нашият скъп факултет отново излезе с поредното си „скандалче“! И колко тъжно! Отново излизат наяве отколешни интриги, малодушие, жажда за власт и какво ли още не – все добродетели „достойни“ за преподаватели в такова място.
  Интересно ми е колко е категоричен Дилян Николчев в оценките си по отношение на проф. Киров. Но всъщност какво чудно има, след като в момента факултета се управлява от бившите асистенти, назначени по времето, когато декан беше Денев…

 9. Pipilota каза:

  За проф.Киров мога да кажа следното: за първи път се срещнах с него още на кандидат- студентските курсове през 1992 г. и първоначалното ми впечатление за него се затвърди и когато станах студентка по богословие.Той безспорно е един от най-изявените преподаватели, които съумяваха да влязат в контакт със студентите,да направят дискусии и така часовете му да бъдат не само интересни, но и да ни накарат да осмисляме преподаваното.За разлика от други, които просто си изчитаха лекцията,като често пъти дори не успяха да разчетат пожълтелите хвърчащи листове на трудове на техните предшественици,датиращи отпреди няколко десетилетия.Проф.Киров е великолепен преподавател и оратор,плодовит автор и не на последно място много интелигентен човек.Защитих дипломната си работа под негово ръководство и смятам,че бях щастлива да имам такъв научен ръководител.В малкото време,докато беше декан,се опита да промени към по-добро нещата във факултета, но сама птичка пролет не прави.Не се и учудвам, че гъркофилите го обвиняват в протестантизъм.Не се учудвам на цялата тази кампания против него,но ми е съвестно да си мълча като гледам какво става.В личен план мога да кажа, че книгите на проф.Панчовски и лекциите на проф.Киров ме направиха истински богослов и осмислиха годините прекарани в този факултет,въпреки некачественото преподаване по някои други предмети, особеното отношение към жените,както и нестихващите интриги между катедрите,които за съжаление сега са се пренесли и на по-високо ниво.

 10. Spasimir каза:

  Пипелота, при най-голямо уважение към интимните ти чувства към проф. Киров, не мислиш ли, че той щеше да бъде изхвърлен като мръсно коте от деканското си крисло с единодушие от академечната колегия, а сега повторно, но вече от факултета?! Хайде без женски чувства и емоции, моля!

 11. Дон Кихот каза:

  Не сме адвокати на Киров, но прави впечатление, че не му давате възможност да се защити. Някаква сбъркана дата, открадната (дано не е от вас) дисертация… Не знам дали ще спасите света, ако се съди по Вашия псевдоним, но ще унищожите Богословския факултет – в това няма съмнение. Бюфон е казал от горчив опит, че талантът се познава по единодушното опълчване на посредствените срещу него.

 12. ignatii каза:

  последните мнения на Дон Кихот и Pipilota. Проф. Киров е бил и мой преподавател и е абсурд да е сторил всички тези неща, в които го обвиняват. Spasimir е добре да понаучи правописа, а и да не пише на уличен жаргон също е добре.

 13. angelnemoshten каза:

  коментарите ви изместват темата.Тя не е дали Киров е добър преподавател,а дали е фалшифицирал документи с цел лична облага.На мен също ми е преподавал,но на лекциите идваше Нушев така че аз не съм очарован от отношението на Киров към студентите.Това за фалшификацията витае от години във БФ и чест прави на Николчев,че е толкова прям.Защо не докаже,че има такава научна работа и да се приключи?Ако е прав да получи съответните извинения,но ако е нарушил правни и морални норми да си понесе последствията,макар че никои от службите не ги е понесъл.Човек,к8оито мами има ли право да ни учи на християнска етика????????

 14. Spasimir каза:

  О. Павле, никой не е наложил цензура проф. Киров за отговори на обвиненията, нека го направи, т.е. недей манипулирай аузиторията! Не знам какво е казал Бюфон за опълчване на посредствените, но с оглед твоята стартирала процедура за „дтн“ и надеждата ти, че проф. Киров ще те изтегли във ВАК, по-разумно е да не си толкова всезнаещ! Игнатий, абсурдността се определя от фактите и се решава от съдебната власт, а прамилата за правопис се учат в училище – копигирай си текста!

 15. Spasimir каза:

  Разбира се, че такъв човек няма право да ни учи на хр. етика, морал и нравствено богословие. Може ли едно ченге, работил като надзирател в Бобов дол, завършил средно образование в СПУ д 3,63, три пъти развеждан да е преподавател по Християнска етика?! Извинявайте, ама ме ядосахте, но е истина! Нека проф. Киров и това да опровергае! Да, аме НЕ, казваше един известен журналист!

 16. ignatii каза:

  Допълни си познанията за часовете, които си пропуснал в училище! Не се казва, нито пише „недей манипулирай“, а правилното е „не манипулирай“ или „недей манипулира“.

 17. jivko0o0o0 каза:

  Ujas!!!Za poreden pat stavame sme6ni v o4ite na ob6testvenostta.Ako ne se izdani niakoi pop,to 6e e bogoslov ili redovi mirianin…Tova e palen absurd.Bog da pazi Balgaria i Sv. ni Carkva,za6oto e iasno,4e popove i bogoslovi osven za intrigi i slujbogonstvo,niamat vreme da misliat za ne6o drugo…kato naprimer opazvane na Pravoslavnata ni viara i avtoriteta na Carkovnia institut.

 18. Spasimir каза:

  ИГНАТИЙ, „недей манипулирай“ е градивна и превъзходна форма в бълг. език, но тези правила не са ти известни! Освен това, препоръчвам ти да си сложиш запетая преди „или „недей манипулирай“! Препоръчвам ти също да помогнеш на „проф.“ Киров да си намери дипломата за дтн, а и да уточни през коя година е роден!

 19. andrey каза:

  Не налагаме никому цензура, и ако проф. Киров реши да отговори на обвиненията срещу него, ще му предоставим lведнага тази възможност, разбира се.

 20. dbachev каза:

  Четох коментарите и в dveri, и тук, познавам г-н Киров от 1982 година, бил ми е учител, както и на всички богослови от това време до днес. Че има нещо гнило в цялата работа, има. Преди 15 години хванах един професор, сега пенсионер, в плагиатство – стопроцентово плагиатство. Сезирах ВАК и Ректора на СУ. Какво направиха? Нищо, чакаха да си оттегля сигнала, а докато го оттегля, бях подложен на ужасен натиск от страна на Декана на БФ, редица фактори в БПЦ, имаше и от СДС. И проф. Киров ме молеше коленопреклонно да спасим човека, който с измама беше станал професор. Ще кажа на г-н Николчев, че трудно ще се пребори с тази система; нищо чудно е, тя дя го смачка!

 21. ignatii каза:

  Цитат:
  „ИГНАТИЙ, „недей манипулирай“ е градивна и превъзходна форма в бълг. език, но тези правила не са ти известни!“

  Така си е! Не мога да зная всички правила, които си измислят неграмотниците! Няма да пълня форума с повече опити да те уча!

 22. kipria каза:

  проф.Киров е личност,която ще остави след себе си много трудове,много студенти, които го уважават.
  А вие какво ще оставите след себе си гн-Никой? Spasimir по-добре спасявай себе си!
  Spasimir не ви харесва етиката на проф.Киров.А каква е етиката и морала на г-н Николчев?
  Сигурен ли сте, че наистина го познавате? Аз мога да напиша много за неговия морал,но ще бъде подходящо повече за някой порнографски сайт. А и не се знае дали тогава няма да се наложи той да напусне
  Богословския факултет. Както казваше преди години проф. Денев:“повече го бива да спретне скандал по седесарски,
  отколкото да напише нещо свястно. Леке е и леке ще си остане“ Едно е да създаваш интриги, друго е да твориш, да бъдеш истински богослов, какъвто Николчев никога няма да бъде!

 23. Nono каза:

  къде са сега адвокатите на агент „Антон“ – Димитър Станков Киров?! Що замълчаха за неговата етичност и нравснменост? Помияри

 24. Yesyes каза:

  [quote name=“Nono“]къде са сега адвокатите на агент „Антон“ – Димитър Станков Киров?! Що замълчаха за неговата етичност и нравснменост? Помияри[/quote]

  Който е безгрешен, първи да хвърли камъка. Ако си живял през 60-те, какъв ли червен байрак щеше да вееш по манифестациите, а сега плюеш…