Делото „Романови“ продължаваМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Да не би да си от същия джинс – Романови? Аве, цезарю!

 2. faf каза:

  Интересно е наистина случващото се,още повече че тази история за намиране останките на светите мъченици има и български вариант.Свързан със с.Габарево,Казанлъшко.Интересно наистина

 3. andrey каза:

  И да ме разстреля някой закъснял болшевик? Не, по-добре да не съм техен роднина :-))

 4. Дон Кихот каза:

  Прочетете много точния коментар:

  http://www.dveri.bg/content/view/4838/172/

 5. Ангел Небесен каза:

  “…..ДА НОСИ ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ, ИСТИНА И СВЕТЛИНА НА МЕН, НА ТЕБ, НА НЕЯ, НА НЕГО НЕГО… ХРИСТОС ОТПАДА ОТ СХЕМАТА. И ОСТАВАМЕ САМИ С ИЗКУШЕНИЯТА И БЕСОВЕТЕ СИ.”

  Ето това искам някой религиозен капацитет и естет-интелигент да обясни, коя църква от 3 784 537 396 898 354 789 вида, носи тази мисия в света.

 6. andrey каза:

  към много точния коментар на Илиана бих добавил, че „щурмът на двестата матроси“ (дали са били тъкмо толкова?) е само епизод от дългата история на руската революция, която включва и мощно съпротивително движение срещу болшевишкия преврат, довело до кръвопролитната гражданска война 1918-1921 г. Митко би трябвало да ги знае тези неща. Не може и дума да става за това, че православните хора в Русия (от всички слоеве на руското общество) са се предали без съпротива!

 7. iliana каза:

  Няма защо политическото кривене на някои руски църковни активисти, което я сме видели, я недовидели от тук, да става причина да се каже, че православието в Русия е идеологически миш-маш и се крепи на руската мания за величие. Пък даже и в „Гласове“ да е разбираемо такова казване.

  Всеволод Чаплин нееднократно е произвеждал полит-просветни изказвания като това, върху което е построена статията. За жалост заема важна позиция в църковната администрация и е лесно изводите от подобин изказвания да се пишат на гърба на Църквата в Русия…. Лесно, но неправилно.

  И още нещо: фактът на сгромолясване на „благоденстващата църква“ от „един оръдеен изстрел и щурма на двеста матроси“ заслужава по-сериозно отношение от журналистическа ирония. Независимо колко неблагонадеждна изглежда през призмата на тоя анализ, Руската православна църква има най-нова история на мъченичество и святост, която е по-добре да познаваме, отколкото да пропускаме в ироничните коментари.

  А че в главата на Чаплин православието било идеологема – има и други такива глави. И определено не се срещат само в Русия. „Къде сме ние в тази история?“ е добър въпрос за край. Особено ако е личен.

 8. Дон Кихот каза:

  Изповед на един бивш руски наркоман и сатанист – Русский дом Владимир Панков 25.08.2007
  Возвращение из бездны…
  http://www.rusk.ru/st.php?idar=23196

 9. sandi каза:

  А нас, юдео-комунистите ни разстрелват духовно и до днес !!!

 10. Ангел Небесен каза:

  Ако са такива твоите служители – Боже ела си прибери версиите!

 11. journalista каза:

  Долу Русия! Какво са седнали да ни занимава с разни руснаци…Долу всичко руско.Всичкото зло за нашата изстрадала Родина идва все от Русия.

 12. journalista каза:

  Долу Русия! Какво са седнали да ни занимава с разни руснаци…Долу всичко руско.Всичкото зло за нашата изстрадала Родина идва все от Русия.

 13. strat62 каза:

  Само четейки коментарите тук, виждам в каква дълбока криза се намира църквата и обществото ни. С призиви от рода на „долу“ „ура“ и тям подобни неандерталски изказвания далече няма да стигнем.