Кръвта ХристоваМоже да харесате още...

18 Отговори

 1. refab каза:

  Цитат от статията на г-н Петров:

  „Въпреки всички официални опровержения от „компетентните власти“, съществуват неоспорими доказателства, че израелската армия използва срещу беззащитните мирни граждани в ивицата Газа снаряди с бял фосфор, забранени от международните конвенции като противопехотно оръжие, а какво остава – като оръжие срещу цивилно население (виж: тук).“
  Г-не, доколкото разбрах от материала, който посочвате като източник на информацията Ви и основание на заключенията Ви, се говори за вероятност, според която в най-лошият случай такива снаряди се използват за ДИМНА ЗАВЕСА, ЕВЕНТУАЛНО НЕДОСТАТЪЧНО ПРЕДПАЗЛИВО!…
  Този вариант (с недостатъчната предпазливост!) също е осъдителен, но не се покрива с Вашата теза!
  Ако не съм разбрал добре ме поправете (може пък аз да не съм разбрал!?)-така същевременно ще се оправдаете, че не сте клеветник или човек, не успяващ да се справя добре с познавателни задачи, поне с тази- т. е. позаблудил се!?
  Също така, ако сте прекалено емоционален-дотолкова, че да губите усет за реалност, полагайте специални усилия да компенсирате тази си особеност!

 2. TodorKaragyozov каза:

  Много силно написано, слава на Господ за това, чувстват се тук Неговите Дух и Сила!

  Нека поне сега се засрамят някои юдеи и юдействащи християни причастни по един или друг начин на тези велики греховесе …….. жалко и за този който и името си не е показал, а прави коментари, наверно и за много други и велики неща се страмува ….. жалко ….

 3. andrey каза:

  Благодаря Ви за силните думи, г-н Петров. Хубаво е, че в нашата страна има хора с буден дух и будна съвест.

  А на форумните аноними не им обръщайте внимание – те и сами не знаят какво искат.

 4. refab каза:

  Разбрах за „анонимността“, похвалите и благодарностите!…
  Хайде сега кажете нещо по-същество-за конкретната проблематика с белия фосфор, но с аргументи!…Опитайте поне, интелигентни сте, с висше образование, доколкото знам-„андрей“ и „Тодор“, а г-н Петров със сигурност има поне средно такова, най-вероятно и той-висше!

 5. Дон Кихот каза:

  От писаното тук е вярно само това, че мнозина от палестинските самоубийци терористи са кръстени в Православната църква. Но има една проста и ясна дилема за всеки, който е запознат с Евангелието – или си убиец и не си християнин, или си християнин и не си убиец. Средно положение няма и не може да има. Да оставим евреите на Божия промисъл.

 6. Vladimir каза:

  Явно не сте прочели внимателно посочения като източник материал. Относно т.нар. от вас „вероятност“ за употребата на снарядите с бял фосфор там пише „Снарядите, които експлодират в дъжд от горящи бели линии, бяха идентифицирани първо от „Таймс” в края на седмицата, когато бяха изстреляни над Газа в началото на наземната операция на Израел. Артилерийски експерти заявиха, че израелската войска може да има неприятности, ако й е било забранено на използва бял фосфор, който е най-лесният начин за димна завеса, скриваща я от огъня на врага“. Вие лично това как го разбирате? Интересното в случая с тези снаряди е, нескопосаният опит на израелската армия да прикрие употребата им. В цитирания източник: „Редици от светлосините M825A1 фосфорни снаряди бяха снимани на 4ти януари на израелска територия. Друга снимка показваше същите муниции, складирани зад израелска самоходна гаубица. Притиснати от това доказателство, от израелските сили настояха, че сниманите снаряди M825A1 не са фосфорни. „Това са халосни снаряди, празни са, без експлозиви и бял фосфор. Няма нищо вътре”, каза говорителката. „Стреляме с тях, за да маркираме целта, преди да изстреляме истински снаряд. Изстрелваме два или три от халосните, за да сме точни след това с истинските. Не убиваме хора с тях”, каза тя.“. Е, има хора, които вярват на всичко, но ние пък не сме от тях, нали refab? Как първият цитат се свърззва с втория, това само израелската армия си го знае.

 7. refab каза:

  Vladimir , принципно съществува теоретичната възможност да сте прав, но в случая не успявате да се мотивирате, да докажете твърдението ( предположението !) си относно белият фосфор! Получава се така, че поднасяте на хората нещо като конфабулации, май!…Душата ли си кривите, или какво!?…. 🙁

 8. glory каза:

  Горящия фосфор причинява болезнени и мъчно заздравяващи рани от изгаряне,които могат да причинят също така и общо отравяне на организма.0.1гр.бял фосфор е смъртоносна доза вътрешно.Пламъкът на горенето на белия фосфор е с характерен цвят и интензивност и е негова характеристика.

 9. Vladimir каза:

  Каква „маркировка“ на цел може да направи снаряд, за който официално е заявено в прав текст, че „няма нищо вътре“, даже и някаква боя не са му сложили – това вече едва ли някой го знае? Относно т.нар. „недостатъчна предпазливост“ пак в източника: „Но Марк Галаско, член на организацията „Хюмън Райтс Уоч” казва: „Трябва да се има предвид страничният запалителен ефект на белия фосфор, и за това сме сериозно загрижени от факта, че Израел не предприема необходимите предпазни мерки, за да избегне жертви сред цивилното население при употребата на бял фосфор в гъсто населените градски райони“. Можеш да употребяваш (в това някой още да се съмнява) такива снаряди в „гъсто населените градски райони“ само при едно условие – ако изобщо не те интересува какви жертви ще причиниш и какво ще причиниш на самите жертви. Относно последното, пак там: „Мухаммад Азаязех, на 28, медицински техник в „Бърза помощ” в града, каза: „Изгарянията са много необичайни. Не са като изгарянията, които виждаме обикновено. Това са изгаряния трета степен, нещо, с което не можем да се справим”. На вас това как ви звучи? Става дума за жени, деца и старци (според официални източници убитите мъже изобщо не влизат в броя на „жертвите“ без значение, че са просто цивилни хора, а не войници)!?

 10. Vladimir каза:

  Самото признание на същата говорителка: „След като беше запитана какви снаряди са били използвани за димната завеса, виждаща се ясно от телевизионните репортажи, тя отговори: „Използваме това, което използват и другите армии. Нашите оръжия не са забранени от международното право”. Не е вярно – забранени са. Нека да се знае – забранени са. Съгласно международните конвенции употребата на бял фосфор срещу цивилни лица е забранена!!! А относно споменатите „други армии“ – знам само една единствена армия в света, която и в този момент унищожава пеластинския народ и Газа -израелската.

 11. borbi каза:

  Силни думи.Според мен международното право,харта за човека и др.подобни само объркват Човека.Ако сме христиани,да се молим с цялата си душа и сърце. P.S Много евро-атлантическо заключение има статията.Така ми се струва

 12. angel4o каза:

  Това с фосфорните бомби не е е нещо ново за държавата Израел. През 2006г. когато Израел уж се бореше с Хизбула, всъщност разрушаваше ливанската инфраструктурата и бомбардираше населението в Южен Ливан с фосфорни бомби.

 13. angel4o каза:

  Със сегашната операция в Газа, Ципи Ливни си осигурява бъдещия мандат като министър-председател, а израелската армия изпробва екперименталното оръжие DIME, което предизвиква рак.
  За това пише и Кристина Надоти в Ла Република:
  Отначало в интернет се появиха жестоки снимки на деца с овъглени лица или обезобразени тела, а след това и обвиненията на правозащитни организации и лекари от болниците в Газа. Те обвиняват ЦАХАЛ в използването на фосфорни бомби и „Dime“ (Dense Inert Metal Explosive) – оръжие, предизвикващо повреждане на органите и части от телата, което след време води до образуването на рак. Тези бомби от най-ново поколение имат обвивка от въглеродни влакна и съдържат тънки волфрамови частици, а не обикновен метален шрапнел…

  …Освен това се появиха подозрения, че ЦАХАЛ провежда изпитания на „Dime“- бомби с неголям радиус на действия. Норвежки лекари, работещи в болниците в Газа, са регистрирали характерните за този тип оръжие поражения у няколко ранени. В резултат на взрив на „Dime“ се разлетяват микроосколки, проникващи в меките тъкани и сухожилията. Ранените са обречени на сигурна смърт, защото тези невидими осколки остават в тъканите им и предизвикват рак.

 14. angel4o каза:

  “От писаното тук е вярно само това, че мнозина от палестинските самоубийци терористи са кръстени в Православната църква.”

  Това нито е писано тук, нито пък е вярно. Има малко християни сред членската маса на Хамас, самоубийците обаче са си мюсюлмани. Повечето палестински християни, православни или католици, традиционно са членове или поне подкрепят Народния фронт за освобождение на Палестина.
  Самозащитата е законно право на човека и не противоречи на Евангелието. Израел са тези които смъкнаха броя на палестинските християни в светите земи от 24% на 3.8%.

 15. kipria каза:

  Всеки -видял окървавените трупчета на палестинските бебета и майките загубили децата си в един ден не може да защитава еврейските паразити. Шизофреничната мечта на евреите да владеят света струва скъпо. Моля се Бог да вразуми богоизбраният си народ!

 16. kipria каза:

  Благодаря за прекрасната статия! Не можем да бъдем безразлични към болката-дори и това да са мюсюлмани.Който е християнин и защитава евреите-значи не е истински християнин.

 17. Дон Кихот каза:

  „Който е християнин и защитава евреите-значи не е истински християнин.“
  .
  Който отхвърля евреите, отхвърля Бога и е антисемит и фашист.

 18. kipria каза:

  Съвременните евреи са на стотици хиляди години от Старозаветния народ. Те се отнасят с презрение към другите раси и тези, които не изповядват юдаизма.Наричат ги с обидното прозвище `гоя`.Прочетете книгата на Хенри Форд `Интернационалните евреи`или извадки от Тайните протоколи на евреите и тогава ми говорете за `антисемитизъм`.