Не вярвам на клеветатаМоже да харесате още...

20 Отговори

 1. eko каза:

  Познавам епископ Сионий лично и като човек и като духовно лице.Това което са опитали да скалъпят с/у него е абсолютна лъжа.

 2. lyublyana каза:

  Прот.Николай за много хора от „външния“свят не само семинарията ,но и Църквата е обвита в неизвестност,затова се измислят всякакви щуротии по този повод.Най-лошото е ,че тези хора не правят нищо за духовния си живот ,за да се приобщат към Църквата и така тази обвивка на неизвестност да падне…
  Затова пък духовниците взимайте отношение публично по проблемите на Църква ,вяра и клир,дори когато тези проблеми са измислени и преувеличени.

 3. Gunev каза:

  Приятели, нека ако не можем по друг начин, поне молитвено да подкрепим дядо Сионий в тези трудни за него дни. Не мога да повярвам че има и капка истина в тези нескопосани компромати. Някой се опитва да дискредитира един достоен божи служител и да му лепне петно, което остава за цял живот. Както знаете, тези неща се помнят, дори да няма истина в тях. Жалка и низка работа…
  Молитвено сме с Вас Отче !

 4. missi каза:

  стана резон в живота ни.Това е тъжната гола истина.Така е потребно и угодно някому.
  Естествено е,че всички които познават дядо Сионий са възмутени и потресени от наглата клевета срущу него.Без да пиша апология,казаното от о.Николай се отнася и за моето семейство.
  Бог да пази Величкия епископ и да ни даде повече хора като него-боголюбиви,разсъдливи и умерени.

 5. ieromonah Ioan каза:

  А дали понягога не получаваме изкушения за да се приближим до Бога от когото сме се отдалечили, било с преяждане, било със злословие, било с някой друг грах, който дори не приемаме за такъв, защото ни е станал навик и сме загубили способността да го различаваме. Дано му е за спасение на дядо Сионий това адово нападение и да му отвори духовните очи, а ние с молитва ще го подкрепим.

 6. Idiot каза:

  Негово Преосвещенство да не мисли да бяга, а като воин Христов да остане и претърпи. Госпед е казал, че света скърби ще имаме, но да дерзаем, че той е победил света. Нека си спомни апостол Павел и посланието му до Коринтяни: 12:7 И, за да се не превъзнасям с премногото откровения, даде ми се жило в плътта ангел сатанин, да ме бие по лицето, за да се не превъзнасям.
  12:8 Затова три пъти молих Господа, да го отстрани от мене.
  12:9 Но Той ми рече: стига ти Моята благодат; защото силата Ми се в немощ напълно проявява. Затова с много по-голяма радост ще се хваля с немощите си, за да се всели в мене силата Христова.
  12:10 Затова добре ми е в немощи, в обиди, в нужди, в гонения, в притеснения заради Христа, понеже, кога съм немощен, тогава съм силен.

 7. jivko0o0o0 каза:

  Относно скалъпения скандал, който се е заформил около личността на Велички епископ Сионий, бих казал, че това е долна лъжа, която цели да компрометира авторитета на дядо Сионий, който той си е изградил с годините не само сред семинаристите, но и сред голяма част от клира и миряните. Едва ли Софийската Семинария е имала някога толкова самоотвержен и трудолюбив ръководител, който с бащинска загриженост да е полагал грижи за своите възпитаници и авторитета и развитието на духовната школа. Напълно съм убеден, че проблема се корени само и единствено във финансови интереси. Обстоятелството, че епископ Сионий е от малкото хора в нашата страна, които не подлежат на манипулация и винаги е защитавал интересите на Църквата и в частност тези на Софийската Духовна школа го прави неудобен за безкруполните хора, които без срам са готови да посегнат и на светините на Църквата за да ги използват за свои цели и нтереси! Аз съм възпитаник на Софийската Семинария и като такъв мога единствено да изразя уважението и почитта си към този достоен йерарх на БПЦ, който със своя пример и доброта ни възпитаваше и водеше до истинното познание на Бога! Бог поруган не бива! Нека възтържествува Неговата правда!

 8. Дон Кихот каза:

  На моите студенти казвам, че когато не могат да разберат произхода, същността и решението на един проблем, трябва да потъркат палеца и показалеца си. Имотът на Софийската семинария днес струва милиони и някои кръгове явно си точат зъбите за него. Синодът, който дори не може да събере кворум, не защитава българската църква в Букурещ и едва ли ще защити и семинарията.

 9. Дон Кихот каза:

  Току-що научавам, че „Епископ Сионий се оттегля от длъжността ректор на Софийската духовна семинария“. Това е грешка, защото мнозина ще направят заключението, че той е гузен и бяга от отговорност.

 10. papas1983 каза:

  Отново някой се опитва да пмрачи името на църквата,отново на някоъ не им е угодно дуьовниците да си вършат работата! Епископ Сионий на дума и дело показа как трябва да се работи за благото на родната ни църква. Като любящ баща той се грижи за семинаристите,а благата му ъсмивка пленяжа всички! Накъде варжим не зная,но явно църквата пречи на някой,образовани кадри не са нужни!Трябват ни „прости попове“ за да се подиграваме с църквата! Жалко,че дядо Сионий трябваше да понесе това,но аз мисля,че това още повече ще усили виярата му,а и желанието да послужжи на народа си! Дерзай владико светй,ние сме с теб!

 11. getan каза:

  Poznavam tozi dostoen Arhierei ot 20 godini.Nikoga ne sum imal samnenie otnosno vqrata i delata mu.Izpalnen s strah Bojii i lubov na vseki,koito go e potarsil,vinagi e bil prav i barz nastavnik.Vladiko,Bog izpitva zlatoto prez ogan.Derzai,zna4i ne si zabraven ot Nego. Molitveno sme s teb. Prot.Georgi Tan4ev gr.Kresna

 12. Vikentii каза:

  Каква е тази Църква, каква е тази администрация, която може да заведе с входящ номер анонимна жалба? Може би и входящият номер е анонимен?! Може би жалбата е пусната под някоя врата и някой влизайки я е стъпкал, па се е навел, взел и прочел… А след това повярвал и информирал медиите.
  В тази държава има прокуратура и тя е органът, който трябва да се сезира в случай на блудство с непълнолетни. А не св. Синод.
  В тази държава има съд, който трябва да се сезира, когато някой клевети някого. Там може да се докаже кое е лъжа и кое е истина.
  Всичко останало са празни приказки…

 13. zdravko radin каза:

  Напълно подкрепям дядото,и заставам зад него и заявавам,че епископ Сионий е един достоен епископ,който някой хора и бизнес среди искат да злепоставят.Кураж дядо, ….щом те плюят ,значи вървиш по правия път.

 14. kolyo каза:

  Само достойните пастири биват охулвани и поругавани.Докога ще търпим некадърни журналисти да си пълнят вестниците и кесиите на гърба на Светата ни православна църква?Докога ще позволяваме на безмозъчни писачи да чернят имената на нашите пастири, клирици и миряни?Явно по този начин Господ е решил да ни изпита вярата и затова трябва повече йереи, клирици и миряни с писмено слово да заклеймят журналистите проводници на Антихриста.

 15. ieromonah Ioan каза:

  Братя, недейте така дръзко да вземате позиции. Здравко направо се изцепи „….щом те плюят ,значи вървиш по правия път.“, ами аклохолиците, дето всички ги хулят и те ли са на правия път? Недейте така. Дайте да се изкаже прокуратурата и полицията, тука става дума за обвинение в престъпление по държавните закони…нещата са много серьозни. И цялата тази паника е именно защото са известни такива случаи в историята, а от това най-много боли.

 16. mirko каза:

  Това е възможно най-тъпо измисленото обвинение.
  Точно в това надали има човек, познаващ дядо Сионий, който да се осъмни!
  За него изглежда това е голям шанс да се подвизава, но иначе би било хубаво някой да влезе в затвора за да видят как са лъгани и манипулирани хората, който се запознават с Църквата от медиите и филмите…

 17. eleni каза:

  Поздравявам прот. Николай за духовната подкрепа на своя събрат. Вярвам в невинността на епископ Сионий. Цялата му осанка излъчва благородство, дружелюбност и доброжелателство. Нека направим всичко възможно, за да отбием зловещите удари срещу него. Не е редно да се приемат анонимни обвинения. Клеветата се шири подмолно.КАК ТАКА СЕ ДОПУСКА ДА СЕ ОПАЗВАТ ПРАВАТА НА КЛЕВЕТНИКА,КАТО НЕ СЕ ИЗИСКВА НЕГОВОТО ИМЕ, А СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ХВЪРЛИ НЕЧИСТОТИЯ ПО ИМЕТО НА ДОСТОЙНИЯ !!!

 18. kipria каза:

  Това е целенасочен компромат. Тези, които са го скалъпили са чакали подходящия момент и време. Целенасочен е, защото цели компрометирането на определини личности в БПЦ, главно млади и интилигентни. За пореден път, според мен се опитват да намесят БПЦ в политически интриги. И не напразно е преди избори.

 19. kipria каза:

  Искам да попитам, възможно ли е да се откажа от псевдонима си и да участвам в сайта с истинското си име.

 20. zdravko radin каза:

  Драги ми йеромонах Йоане,въобще не съм се изцепвал по въпроса за епископ Сионий,просто изказвам моето мнение.
  Не е достойно да съдите мене или някой друг ,заради това какво сме написали.
  Познавам дядото още от времето когато беше йеромонах и игумен на Клисурския манастир.
  йер.Йоан ,мислиш ли ,че ако до сега дядото имаше наклоности към греховете в които е обвинен,той нямаше да се изкуши да „стори“ това ,преди 3,4,5 години?

  Не може да сравняваш дядото с алкохолиците ,които се плюят.Като написах плюят ,имам в предвид -хулят,само че го напис жаргонно с думата плюят. Позовавам се на Словото Божие.

  Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене../Матей 5:11/