Варненски храмове ще приютяват бездомници през зимата


Източник: в. Монитор; община Варна

Църквите ще приютяват бездомници при бедствени и критични ситуации зимата. Това обявиха представители на Българската православна църква и Католическата църква на среща с варненския кмет Кирил Йорданов. Вчера кметът се срещна с представители на различните общности, вероизповедания и настоятелствата на молитвените храмове в града. На срещата, която е по покана на Кирил Йорданов, бяха обсъдени предстоящият зимен сезон и грижата за варненци.

Голяма част от настоятелствата на молитвените храмове поискаха съдействие от община Варна за осигуряване на гориво през зимата. Ще бъде осигурен и лекар в Католическата църква в случай, че там бъдат подслонени повече хора.

И миналата година настоятелствата на молитвените храмове в града помагаха на нуждаещи се хора като им осигуряваха храна, дрехи и подслон. Раздадени са над 700 пакета с храна, отчетоха пък от общината. В помощта за бездомниците и тази година ще се включи Български червен кръст. Общината пък ще осигури екипи, които да обикалят улиците и да следят за хора в безпомощно състояние.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...