Във Великотърновския университет започва кампанията „Заедно сме по-силни“



Navodnenya_kampanyaПо инициатива на Православния богословски факултет към ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Православният център „Проф. Тотю Коев“ организира благотворителна акция “Заедно сме по-силни”, чиято цел е набирането на помощи за пострадалите от наводненията в Сърбия, Босна и Херцеговина.

„С кампанията „Заедно сме по-силни“ искаме да помогнем на нашите съседи не само на думи, но и с действия. Нека не бъдем безразлични към тяхното страдание!“, призовават организаторите.

В периода 28–31 май 2014 г. в Ректората, както и в 4-и и 5-и учебен корпус на Великотърновския университет ще бъдат разположени пунктове, където студенти доброволци ще приемат помощи от 9 до 16 ч. Приемат се консервирани храни, бутилирана вода, продукти на битовата химия, одеяла и лекарства. Финансова помощ ще бъде приемана по сметка на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Събраните помощи ще бъдат транспортирани до Сръбското посолство в София, а събраните парични средства ще бъдат предоставени на Православния богословски факултет в Белград, откъдето ще бъдат разпределени към нуждаещите се.

Приемат се:

Храна и вода
Минерална вода, храна в консерви, мляко, захар, сол, кафе, чай, високо енергийни продукти (шоколад, вафли и др.), храна за бебета (пюрета, мляко за бебета) и храна за диабетици.

 Инструменти
Въжета (спасителни, моряшки и др.), лопати, чукове, макетни ножчета, ръкавици за работа, тиксо.

Лекарства и средства за хигиена
Материали за оказване на първа помощ (бинтове, маски, ръкавици за еднократна употреба), тоалетна хартия, сапун, паста за зъби, четки и др.

Битови продукти
Одеяла, батерии, свещи, кибрит, запалки, прибори и чинии за еднократна употреба, метли, средства за дезинфекция, кърпи,четки за почистване, найлонови пликчета за боклук, кофи за вода и др.

Банкови сметки на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
Сметка в лева: BG50BUIN70013152500016
Сметка в евро: BG20BUIN70013452500022
BIC на банката: BUINBGSF
Алианц Банк България

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...