Православна дарителска платформа Дякония БГ – сигурна стряха за добри хора и добри каузи



 Всеки може да бъде добротворец и да намери своята кауза на обновения уебсайт на дарителската платформа.

 

„Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилвани“ (Мат. 5:7)

 

 

Православната дарителска платформа „Дякония БГ“ възобновява своята дейност след кратко прекъсване.

„Дякония БГ“ се поддържа от фондация „Покров Богородичен“, която в продължение на 29 години успява да реализира над 80 проекта. Зад статистиките стоят стотици човешки съдби и десетки подкрепени каузи за социални дейности, енорийски кухни, строежи и ремонти на храмове, поява и популяризиране на православни издания, доброволчество, помощ за боледуващи хора, подкрепа на нуждаещи се, конкурси, детски лагери и др.

Дякония  означава „служение” – самият Господ Иисус Христос заявява за Себе Си, че е дяконос или служител. Дяконията е в основата на православното богословие, в чийто контекст тя се разбира като  църковно-социална дейност и душеспасителност. В този смисъл вяра, която не води до дякония, е съмнителна.

Водени от християнските си ценности, от човеколюбието и милосърдността си, хора от различни социални слоеве и с различни възможности се доверяваха на „Дякония БГ“ през всички тези години, като благодарение на щедрите им дарения, десетки лични и обществени каузи се увенчаха с успех. Те доказаха, че  дарителството и благотворителните инициативи са живата и действена практическа проява на доброто.

Проектите на фондация “Покров Богородичен” също се реализират с голяма дарителска подкрепа: издателската дейност се осъществява от 1996 г., социалните програми – от 1998 г.; електронните медии на фондацията съществуват от 2005 г., публичните дебати започват през 2012 г., а програмата за вероучение – от 2017 г.
Днес отново редица активни кампании очакват своите дарители на обновения сайт на „Дякония БГ“. Платформата предлага бързо, удобно и надеждно набиране на средства  чрез онлайн дарения.

Кампаниите, които кандидатстват в системата, се одобряват от експерти на фондация „Покров Богородичен“, а постъпилите по тях дарения са видими и проследими в реално време. Прозрачността и експертността са двата фундамента, върху които дарителската платформа „Дякония БГ“ гради своите отношения и доверие с дарители и бенефициенти. Нещо повече – тя вече се е утвърдила като сигурно и спокойно място, в което добрите каузи срещат добрите хора.

В настоящите времена, изпълнени с всевъзможни трудности и изпитания, всеки акт на дарителство, всяка проява на благородство и хуманност, разкриват същинските морални основи, показват истинското лице на човечността и са утеха в скърбите.

Благодарим на всички, които отварят сърцата си за нуждите на ближния!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...