Старозагорският митрополит се скри от репортери на БНТ



В предаването "Вяра и общество" на Българската национална телевизия, изцяло посветено на архонтската титла на Слави Бинев, беше излъчен репортаж от опита на екип на телевизията да се срещне със Старозагорския митрополит Галактион.

Репортерите не са били допуснати в сградата на митрополията, независимо от предварителната уговорка. В продължение на 40 минути екипът е стоял пред главния вход на митрополията, докато в същото време в сградата са влизали гости на митрополита, дошли за угощение с прасе, заклано в митрополитския двор. Никой от гостите, нито от служителите на митрополията, не даде коментар за дошлите от София журналисти.

В разговора в студиото, на който бяха поканени проф. Калин Янакиев и Слави Бинев, проф. Янакиев заяви, че ако Синодът не вземе еднозначно решение по въпроса с неприемливата архонтска титла, връчена на бизнесмена, интелектуалците в БПЦ ще "спрат да мълчат". В репортерски материал от Рим, излъчен в рамките на същото предаване, беше потвърдена информацията, че митрополит Галактион е нямал разрешение от надлежните католически църковни власти за извършване на подобно последование.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...