Лоби в институциите



Протойерей Стоян Махлелиев е свещеник в Катедрален храм “Св. Успение Богородично” – гр. Варна, и гл. координатор на Обществен комитет “Православни ценности” при Варненска и Великопреславска св. митрополия

След многократните усилия на Българската православна църква за въвеждането на предмета “Вероучение” в учебната програма на българските училища, вече имам чувството, че от министър Вълчев ще получим положителен отговор, колкото “от умрял – писмо”.

Заявени бяха какви ли не доводи с цел да не се удовлетвори желанието на две трети от православните християни в Родината ни. Всички знаем народната мъдрост, която гласи: “Който иска да си свърши работата – търси начина, а който не желае това – търси оправдание”.

Във в-к “24 ЧАСА” от 20. 02. 2007 г. обаче, четем следното заглавие: “Учат децата да не са враждебни към гейовете”, т.е. децата ще имат час по антидискриминация. Бях чул, че за да прокараш някакво решение през институциите, трябва да имаш лоби, следователно си давам обяснение как гейовете и лесбийките успяха да си прокарат тяхното.

Фанатичната секта на Дънов също успя в някои училища с предмета “Паневритмия”, следователно и те имат лоби в МОН. За мнозинството православни християни би трябвало да лобират трите върховни власти, защото са поставени там от него. На практика, обаче, българите са дискриминирани, защото не им се разрешава в българските училища да изучават вярата и изконните им православни ценности. Получава се парадоксът, че дискриминираните деца ще изучават антидискриминация.

Министър Вълчев и екипа му имат шанса да влязат в историята или като радетели за българската православна вяра или като вероотстъпници. Ако се случи второто, няма да е изненада при един по-следващ вот за “велик българин” да бъде избран и Мустафа ходжа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...