Великденски базар в Румъния


Източник: Сrestinortodox. ro

Нa Великденския базар, който ще се проведе от 29 март до 4 април на булевард Примавери, Букурещ, ще бъдат разкрити тайни, използвани в различните румънски занаяти от стотици години. Осем майстори занаятчии ще представят изписване на яйца, грънчарство, тъкачество, дърворезба, изписване икони на стъкло, плетачество и други.

В този “Ден на майстора” посетителите ще могат да се включат в демонстрациите, ще имат възможността да разговарят с майсторите, а също така да купят произведения на изкуството на специални цени.

В периода 26 март – 4 април, от понеделник до петък, в часовете между 9.00 – 18.00 всеки ще има възможност да се наслади на изкуството на румънските занаятчии. Събитието е организирано от Румънския информационен център ONU и  Verii Botez .

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...