Бенедикт XVI призова Шимон Перес да работи за мира



Източник: Bg Newsroom

Папа Бенедикт ХVІ е изпратил поздравително послание до Шимон Перес, който ще положи клетва днес като президент на Израел, като го приканва да работи за мира, съобщи говорител на Перес, цитиран от Франс прес.

"Хората от целия свят, както и гражданите на Израел, очакват вие да подтиквате правителството да направи всичко за постигането на мир", пише папата до Перес. Припомняйки репутацията на носителя на Нобелова награда за мир, той изразява убедеността си, че Перес "ще продължи да влияе на другите лидери и да ги насърчава да до покажат кураж пред предизвикателствата на бъдещето". "Това е единственият начин да бъде победен смъртоносният тероризъм и насилието, осъждани от целия свят", добавя папата.

83-годишният Перес бе избран на 13 юни за девети президент на Израел на мястото на Моше Кацав. Днес следобед той ще положи клетва в Кнесета /парламента/.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...