Грузинският Съюз на православните родители протестира срещу реформи в образованието


Източник: Rustavi 2

На 20 юни грузинският Съюз на православните родители организира протестно шествие пред Министерството на образованието в Тбилиси. Родителите възразяват срещу реформата в образователната система на страната, която те считат за неправославна. Протестиращите продължиха към Държавната канцелария, като казваха молитви на висок глас.

Членовете на съюза заявиха, че служителите на министерството тормозят православните учители и ги принуждават да преподават непристойни неща в училищата.

“Педагозите, които отказват да преподават темите за половото възпитание в училищата, са заплашени с уволнение”, твърдят протестиращите и настояват за приемане на закон за образованието, който да предпази децата от вредна информация.

Родителите заявиха също, че реформата, която се въвежда в училищата, нарушава човешките права, като забранява преподаването на Православието, както и подреждането на православни кътове с кръстове и икони.

Участниците в протестното шествие преминаха от министерството към Държавната канцелария с плакати, икони и флагове в ръце.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...