Икуменическа инициатива в Париж по случай Великите пости и Страстната седмица



Източник:
Orthodoxie

Католици, православни и протестанти организират съвместна икуменическа инициатива в парижкото предградие Нантер по повод тазгодишното съвпадане на датата на Великден.

На инициативата е посветен интернет-сайт. Предвидени са няколко срещи и събития, сред които доклад на архимандрит Йов (Геча), декан на Православния богословски институт „Свети Сергий”, на тема: „Служба и власт: гледната точка на един православен богослов” (четвъртък, 1 март). На сайта е публикувана книжка от 32 страници с подробна информация, както и рекламна брошура.

В рамките на същата инициатива в неделя, 8 април, в 7.30 часа на площад „Ла Дефанс” в Нантер събралите се християни ще възвестят заедно Христовото Възкресение, в присъствието на монсеньор Докур, архиепископ Гавриил Комански, пасторите Жан-Шарл Тенрейро, Жан-Клод Дерош, Жорж Мари и множество свещеници и пастори.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...