И атеистите във Великобритания считат, че страната им трябва да запази християнския етичен кодекс



Източник: ecclesia.gr

67 % от британците се определят за християни, а 75 % желаят Великобритания да запази християнските си корени, сочат независими социологически проучвания във Великобритания. Забележително е, че дори 44 %, от онези, които се определят като атеисти, вярват, че страната им трябва да запази християнския етичен кодекс.

В тоз контекст новият англикански Архиепископ на Йорк във Великобритания Джон Сентаму, е започнал кампания за поощряване на британците да се освободят от натиска на силно рекламираната “мултикултурност” и преоткриването на християнската и културната им идентичност, съобщава френската информационна агенция InfoCatho.

Самият той е цветнокож но заяви, че поликултурното разнообразие от една страна е помогнало на другите култури да се изразят, но същевременно е станало пречка за изразяване на мнозинството. „Говоря от гледната точка на един чужденец и съжалявам, че британците не изтъкват достатъчно положителните страни на своята култура”, заявява Архиепископ Джон Сентаму.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...