Скандал в Горна Оряховица с опело на свещеникМоже да харесате още...

20 Отговори

 1. gaitan vejdu каза:

  Може ли да се доверим напълно на вестник именуващ се „БОРБА“?

  Навярно е така кактко пише, просто съм твърде тъжен, и не смогвам да се овладея …

  Бог да прости отчето!

 2. portos каза:

  Може ли да се доверим напълно на вестник именуващ се „БОРБА“?

  Оф, Гайтане! Това ли роди като забележка. Да не беше казвал по-добре нощичко… С най-добри чувства.

 3. jivko0o0o0 каза:

  za6o da ne moje da se doverim na vestnika.Naposledak na6ite popove var6iat takiva vsevazmojni gluposti,4e men li4no ni6o ne bi me o4udilo.Az sam seminarist i tam vidiah vsiakakvi modeli na bade6i sve6enici i „blagovestiteli“na bojieto slovo,4e moje napravo da se gramne6.Niakoi ot kolegite mi ve4e sa sve6enici….i“seiat“evangelskoto slovo v enoriite si.Malkoto iskreni i dobri hora,koito popadat v na6ite „carkovni“sredi rano ili kasno prosto si otivat,a le6oiadite sa si neizmenno sred nas.Bog da prosti o.Stefan.

 4. Ангел Небесен каза:

  под тази новина може да се сложи препратка – http://pravoslavie.bg/content/view/9893/177/ и да се добави: сами си измислят представления и сами след това не играят по сценария……а народа вярва ли вярва……..той и за стадо не става.

 5. Дон Кихот каза:

  Няма ли кой да свали този „владика“ с любовница туркиня, който окраде манастирите като пладнешки хайдук и който търпи такива изроди в църквите? С такава църква не ни трябва антихрист.

 6. evfimiya каза:

  iz Пророчество на свети Нил Мироточивий
  „Пастирите на християните- архийереи и йереи, ще бъдат мъже тщеславни, съвършено не познаващи десния път от левия“. kakvo se chudim togava?

 7. semo_semkov каза:

  Както си отиде Генадий, ако не се покае о време, ще си отиде и Григорий, и Галактион, и Калиник и…т.н. Господ няма да ги търпи до безконечност. Требва малко да се потърпи!

 8. Дон Кихот каза:

  Нашите прадеди търпяха овчедушно 500 години и затова днес сме на опашката на света. Или по-точно – под опашката.

 9. refab каза:

  тълпа, просмукана в голяма степен навсякъде! 🙁

  „…а мобилните им телефони не спирали да звънят по време на опелото и от тях се чували гайди и кючеци…“

 10. Idiot каза:

  Нека не забравяме, че който каквото е правил, ще си плаща за него. Особено свещениците. Създава се впечатлението, че всички свещенослужители са крайно недостойни. Нека не се забравя, че има и много достойни свещенослужители, но на кой му пука? Те не са ни интересни.

  Дон Кихоте, не забравяй, че и ти всяка неделя обличаш фелона!

 11. izvor каза:

  Всеки ще си плаща, разбира се. Но следва ли от това да отречем правния ред в държавата? Да оставим ли пияните шофьори, убийците, педофилите на бъдещия съд само? Ами каноничния ред? И него ли да отречем, заради бъдещата отплата? Струва ми се, че ако подминаваш едно безобразие значи го толерираш. Пасивно или активно – няма значение.

 12. Chorbalan4o каза:

  http://www.dveri.bg/content/view/6813/64/. Вижте го тоя хубавец (Хр. Стоицов) каква простотия е написал.. Силно съм възмутен от тази преднамерно скалъпена статийка…

 13. Християнче каза:

  В нея са се развъдили какви ли не попове-търгаши и тем подобни погражданени селски простаци(трактористи,комбайнери и бивши милиционери). Гореспоменатото опеело е потвърждение на това което се случи и при погребението на мой роднина. Въпросния свещенослужител с татуировка на ръката се почесваше през копчетата на епитрахила най невъзмутимо. Срам и позор!

 14. semo_semkov каза:

  Тоя Хр.Стоицов си е казал истината. Ти що си кривиш душата. Наште владици и някои свещеници, не всичките, си живеят бохемски живот, а раята стене под игото на некадърни политици и нехайно духовенство. Нека си говорим истината. Трябва контрол над всичко и всекиго, който иска да началствува.

 15. Chorbalan4o каза:

  Бог ми е свидетел, че не гледам клира със запняла уста, но това вече е прекалено. Не те знам откъде си, но поне във Варненска епархия нещата вървят на добре, според мен. А това с какво се занимават свещениците в свободното си време си е тяхна работа и мен не ме касае.
  Всъщност добро е предложението на г-на – що да не направим едно дерби между миряни и клира?…Ще ми бъде интересно и полезно, щото не само вярата сближава хората. Спортът го прави с не по-малък успех..

 16. semo_semkov каза:

  Ти май не си чувал за побоищата на агитките и издевателство над играчи. При това“дерби“, кой ли ще е посиненият?
  А истинските по призвание духовници /не наемниците/имат ли свободно време? Ти брате, чувал ли си за дядоти Симеон варненски, дето в парка му е бюстът? Той дали е имал свободно време и ако е имал играл ли е всякакви игри ,с които се занимават безделниците? А дядоти Кирил…. Тия като него отдавна са се прежалили. Знаят, че е трудно вече да влязат в Царството Небесно, затова са решили да си поживеят тука, че там…няма да е лесно!

 17. Idiot каза:

  Четох веднъж една история. Един пустинник пратил ученика си да иде до епископа в близкия град. В града ученикът видял богато и пищно погребение на известен с разпътния си живот богаташ. Като се върнал при наставника си, видял, че наставникът му бил заклан от разбойници. Разплакъл се и започнал да пита Господ защо така. Явил му се ангел и казал, че оня богаташ случайно без да иска направил добро, а неговият старец имал един забравен грях. Затова и на тях Господ им въздал: на богаташа за доброто му въздал със пребогато погребение преди ада, а на стареца за греха, който трябвало да се изкупи за да иде в рая.
  Независимо от недостойното видимо опело, Светият дух и ангелите са направили всичко както трябва.

 18. ivo_tehno каза:

  Само немога да разбера тия хора акъл нямат за пет пари и което най-ме дразни, че го правят нарочно. Той знае много добре какво ще последва, толкова добре, че чак не може сън да го хване и съм сигурен че чете коментарите и си поглажда брадата и знае че никой не може да го пипне с пръст. Някой по-горе беше писал, че щели да си получат заслуженото, да ама аз няма да чакам Господ да им въздаде, а мисля сам да се заема и ако някой друг пожелае. Имам една мечта „Какво ще стане ако се съберем всички християни пред Светия синод или пред Варненска митрополия и скочим едновременно“? Дали ще падне някой владика? Аз съм за кой е с мен?

 19. gaitan vejdu каза:

  Писано е:“Гневете се, но не грешете …“

  Бива да вниваме когато възжелаваме нечие падение, особено пък на владика.

  +++++++++

  Идиот,
  това не го знаех, хареса ми, но ако пазиш спомен, кажи откъде е? Имам предвид последния то постинг.

 20. jivko0o0o0 каза:

  Boje Gospodi….ne6ata vav Varnenska eparhia varviali na dobre.I koe po to4no e tova ,koeto varvi na dobre?I az taka naivno viarvah predi vreme…..Priateliu vsi4ko koeto se pravi e s komersialna cel..i nai ve4e za vlast i pari..Tajno no e fakt